Woningontruiming Valkenswaard

Heeft u een woningontruiming in Valkenswaard waar u een ontruimingsbedrijf voor wilt inhuren? Een woning ontruimen is fysiek en vaak ook emotioneel zwaar. Daarnaast kan het organisatorisch lastig tot zeer lastig zijn. Het is dan ook niet ongewoon als u naar hulp zoekt bij het leegmaken van een woning.

Naast het leegmaken van een woning moeten er vaak ook andere zaken gedaan worden. Zeker bij huurwoningen moet de woning teruggebracht worden volgens de opnamestaat, zoals deze is opgemaakt bij het begin van de huur. Bij een huurwoning kunt u het beste een voorinspectie aanvragen bij de verhuurder,  voordat u begint met het leeghalen van de woning.

Wilt u gewoon contact op te nemen om uw situatie te bespreken? Neem dan gerust contact op door ons contactformulier te gebruiken of door ons te bellen op: 040 369 034 3

Als het een koopwoning betreft dan zijn de zaken die gedaan moeten worden vaak anders. Dat ligt eraan hoe de woning te koop wordt gezet. De makelaar adviseert u hier meestal in.

Naast zelf al het zware werk kunt uitvoeren kunt ook u kiezen voor een boedelruimer, waaraan u het leeghalen van de woning uitbesteedt. Die kan snel, efficiënt en probleemloos de woning in Valkenswaard ontruimen. Daarnaast kan deze ook herstelwerkzaamheden verrichten, zoals het verwijderen van vloerbekleding of rolluiken.

Als u deze werkzaamheden laat uitvoeren koopt u niet enkel gemak en ontzorging, maar mogelijk bespaart u ook geld. Als het om een huurwoning gaat kunt u deze soms eerder opzeggen. Als het om koopwoning gaat kan deze eerde te koop gezet worden. Soms geeft een woningontruimer ook een vergoeding voor bepaalde spullen. U hoeft ze dan niet zelf stuk voor stuk te verkopen en wordt de waarde afgetrokken van het factuurbedrag, waardoor u minder geld kwijt bent.

Bladwijzer:

Auto met snelheid onderweg

Wanneer een woningontruiming uitbesteden?

Een woningontruiming wordt meestal uitbesteedt als men zelf geen mogelijkheid heeft om deze uit te voeren. Daarnaast is het erg fijn dat een ontruimer voor u de woning leeghaald. U wordt namelijk geheel ontzorgt van de last die een woningontruiming met u meebrengt.

Zeker bij een woningontruiming na overlijden heeft u veel zaken om af te handelen. In dat geval is het fijn als de woning van de overleden dierbare in Valkenswaard voor u leeggemaakt wordt. Ook de emotionele last die een huisontruiming met zich kan meebrengen kan als erg onprettig worden ervaren. U haalt de meeste waardevolle spullen zelf uit de woning. Zowel spullen met hoge geldwaarde als ook emotionele waarde. De rest laat u over aan de boedelruimer.

Moet u een woning leegmaken en heeft u hiervoor weinig tijd? Dan is dit een goede reden om hulp in te schakelen van een ontruimingsbedrijf.

Door een ontruimingsbedrijf in te schakelen dat op korte termijn de woning kan leegmaken kunt u mogelijk besparen op de woonlasten. Zeker bij een huurwoning stoppen de huurkosten dan eerder, waardoor u aanzienlijk bespaart. Daarmee zou u een deel of zelfs een groot deel van de woningontruiming kosten kunnen betalen.

Als de woningontruiming in een koopwoning moet plaatsvinden kunt u ook op woonlasten besparen, zoals gas, water & licht, maar soms ook op gemeentelijke belastingen. Het grootste voordeel is dat u de woning sneller te koop kunt zetten, waardoor u de woning eerder verkoopt. Als u van mening bent dat de huizenmarkt wel eens zou kunnen veranderen dan is het misschien geen slecht idee om de woning snel te slijten.

Vaak wordt ook onderschat hoeveel onderhoud er aan een koopwoning nog is als deze te koop staat. Denk bijvoorbeeld aan tuinonderhoud. In de winter hoeft u daaraan niet veel te doen, maar als het lente of zomer is en de zon schijnt flink en regent af en toe dan groeit het gras en de onkruid hard.

Misschien is het fijne aan een snelle woningontruiming wel dat als de deur van de lege woning dichtgetrokken wordt u snel een rustgevend gevoel krijgt. U heeft dat deel dan afgesloten en u kunt met een gerust hart de sleutel overhandigen aan de verhuurder of nieuwe eigenaar.

Bij een woningontruiming komt vaak meer kijken. Het leegmaken van de woning is een ding, maar vaak moeten ook aanpassingen verwijderd wordt. Dit kan vaak lastig en specialistisch zijn. Zeker als u zelf niet al te veel praktische ervaring heeft dan kan dit een reden zijn om herstelwerkzaamheden uit te besteden.

Wilt u weten wat een woningontruiming kost?

vraag uw gratis en vrijblijvende offerte aan

Wat kost een woningontruiming?

Een vraag die iedereen zichzelf stelt: Wat kost een woningontruiming in Valkenswaard? Dat is uiteraard een terechte vraag en we proberen hier zo goed mogelijk een antwoord op te geven. Dit is echter niet zo gemakkelijk, maar we gaan ons best doen. De kosten van een woningontruiming zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren.

Zo bepalen de hoeveelheid en de soort spullen een grote invloed op de kosten. Als de spullen nagenoeg onbruikbaar zijn dan moeten ze afgevoerd worden naar een afvalverwerker. Dit kost geld. Als de soort spullen ook nog eens erg duur zijn om af te voeren dan gaan de kosten omhoog voor het leeghalen van de woning.

Soms zijn er spullen die hergebruikt kunnen worden. Deze doneren wij dan aan een derde partij. Zo kunnen boeken gemakkelijk gedoneerd worden. Als er veel boeken zijn dan bespaart u dus flink op de afvalkosten, omdat het minder kost om deze af te voeren. Hergebruikt bevorderen doen wij altijd, maar dat wil niet zeggen dat het per se goedkoper is dan ze af te voeren naar een afvalverwerker. Het gaat zich hier ook met name om het behoud van spullen, waarvan -zeker nabestaanden- het zonde zouden vinden als ze na het leeghalen van de woning op een afvalhoop terecht komen.

De locatie van de woning of het pand is ook een factor die meeweegt in de kosten voor het leegruimen van een woning. Als de woning slecht toegankelijk is dan zijn de kosten hoger dan als de woning goed te bereiken is.

Als laatste is het mogelijk om bepaalde inboedel op te laten kopen. Die opbrengst wordt dan verrekend met de woningontruiming kosten. Boedelruimers doen dit wel enkel in combinatie met een ontruimingsopdracht. Het is in feite een extra service die aangeboden wordt.

Wat een woningontruiming service in Valkenswaard precies kost kunt u te weten komen door een gratis & vrijblijvende offerte aan te vragen.

Gemiddelde kosten van een woningontruiming in Valkenswaard

Soort ontruimingGemiddelde kosten
Zorgkamer / kleine seniorenwoning200 – 600
Seniorenwoning / 50+ woning275 – 800
Eengezinswoning550 – 1650
Grote woning850 – 1900
Garage, berging of schuur175 – 550
Zolder, kelder of opslagruimte175 – 450
Bedrijfsontruimingn.t.b.
De genoemde prijzen zijn richtprijzen inclusief btw

De prijzen die u hierboven ziet zijn gemiddelde prijzen die we gebaseerd hebben op woningontruiming services in en rond Valkenswaard die we de afgelopen jaren hebben uitgevoerd. De prijzen zijn gebaseerd op de omvang van bepaalde type ontruimingen, zoals een woningontruiming van een eengezinswoning.

De laagste prijs is gebaseerd op een ontruiming in een bepaalde woning met weinig inboedel en huisraad de hoogste prijs is gebaseerd op een volle woning.

Er zijn altijd uitzonderingen, waardoor de prijzen ook van bovenstaande voorbeeld kunnen afwijken.

Hoe de prijzen van een woning ontruimen in Valkenswaard zijn opgebouwd kunt u in het volgende hoofdstuk vinden.

Prijsopbouw van een woning ontruiming

Hieronder vind u op een visuele manier hoe de kosten per onderdeel van een woningontruiming service zijn opgebouwd. Per kostenpost kan dit per huisontruiming verschillen. De kostenverdeling is voornamelijk gebaseerd op de data die we zelf bezitten. Uit intern onderzoek in samenwerking met een collega ontruimingsbedrijf blijkt dat de kostenopbouw erg dicht bij elkaar ligt. We hebben de data van onze collega boedelruimer die elders in het land werkt meegenomen in de totstandkoming van de gemiddelden. Ook al is deze niet werkzaam in Valkenswaard en omgeving geeft dit toch een transparanter beeld.

Hulp nodig bij een woningontruiming in Valkenswaard?

vraag uw gratis en vrijblijvende offerte aan

Extra werkzaamheden

In de vorige hoofdstukken heeft u kunnen lezen dat er vaak extra werkzaamheden verricht moeten worden naast een woningontruiming. Bij de gemiddelde ontruiming is dit minder dan 10% van de kosten. Dit kan echter snel veranderen als er bij het bezemschoon opleveren van de woning veel aanpassingen weggehaald moeten worden.

Normaal gesproken wordt er bij een boedelruiming enkel kleine verandering weggehaald, maar soms moet ook de vloerbekleding eruit. Er zijn ook gevallen waarbij er constructies zijn gemaakt, zoals een wandsysteem, inloopkast of zelfs een schuurtje welke netjes weggehaald moeten worden. Zeker als deze aanpassingen niet zijn aangevraagd en goedgekeurd door de verhuurder kan deze eisen om ze te verwijderen als u de woning gaat leeghalen.

In de regel zijn dit soort aanpassingen die weggehaald moeten worden bij een woningontruiming demontage werk. Soms valt het ook onder klein sloopwerk. Een woningontruimer kan vaak veel van dit soort zaken verwijderen.

In veel gevallen doen mensen dit ook zelf, omdat sloopwerk veel tijd in beslag kan nemen. Dit doet men dan om te besparen op de woningontruiming.

Wilt u meer besparen op de boedelruiming lees dan in het volgende hoofdstuk over bespaartips voor zelf een woning te ontruimen.

Bespaartips bij het ontruimen van een woning

Stel u moet een woningontruiming in Valkenswaard doen en u wilt zelf een hoop doen. Of misschien wilt u wel de gehele ontruiming doen, omdat u tijd, mankracht en overige mogelijkheden heeft dan heeft u wellicht iets aan onze bespaartips.

Overzicht met bespaartips:

 • Goede spullen slijten: Als u aan de woningontruiming begint en u komt goede spullen tegen dan kunt u deze mogelijk verkopen. Er zijn verschillende kanalen, waardoor u deze kwijt kan raken. Als u de spullen in een keer wilt verkopen dan kunt u deze aanbieden aan een inboedel opkoper. Dit is een snelle manier en brengt weliswaar wat minder op, maar u hoeft ze niet stuk voor stuk te verkopen. Wist u dat een ontruimingsdienst ook vaak een vergoeding geeft voor bepaalde inboedel. Dan heeft u enkel met een partij te maken en wordt de opbrengst van de woningontruiming kosten afgetrokken. U kunt de spullen ook een voor een verkopen. Dit kan via een online marktplaats. Als u de meubels niet kunt slijten via marktplaats dan kunt u ervan uit gaan dat deze spullen weinig of geen opkoopwaarde hebben voor een inboedel opkoper of ontruimingsdienst.
 • Spullen laten veilen: Als de inboedel (deels) uit kunstvoorwerpen, gewilde antiquaire en/of andere gewilde waardevolle spullen bestaat kunt u contact opnemen met een veilinghuis. Mogelijk kunnen zij de spullen voor goed geld voor u veilen. Dit moet u overleggen met het veilinghuis.
 • Inboedel en huisraad doneren: Bepaalde spullen, zoals cd’s, lp’s, speelgoed etc. kunt u vaak doneren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gereedschap in te leveren bij “Gered Gereedschap”. Zij hebben verschillende inleverpunten. Meestal ook bij u in de buurt. Het komt er op neer dat het wel relatief gemakkelijk moet gaan, zodat u niet erg veel moeite moet doen anders wordt het juist een extra last. Ga dus op zoek naar partijen in de buurt die bepaalde spullen graag wil hebben. U kunt ze mogelijk zelf brengen, maar soms komen ze het ook halen.
 • Inboedel en spullen gratis: U kunt ook gratis spullen weggegeven. Begin bij familie, vriend en kennissen. Daarna kunt misschien ook mensen uit de buurt vragen. Door gratis weg te geven nemen mensen vaak spullen aan die u anders moeilijk kwijtraakt. Woont u in een flatgebouw plaats dan een advertentie op het prikbord. Geef specifiek aan waar het om gaat en probeer het te beperken tot de grotere spullen. U kunt ook een advertentie op een prikboord in het buurthuis en supermarkt plaatsen.
 • Opruimen van inboedel en huisraad: Als u tijd heeft en u bent fysiek in staat om spullen op te ruimen dan kunt u dat ook zelf voor een groot deel doen. Zo kunt glaswerk, textiel, bepaalde elektronische apparatuur en papier meestal gemakkelijk kwijt. Vaak zijn er in de buurt verschillende mogelijkheden om spullen kwijt te geraken. Dit zijn vaak kleine milieustraatjes.
 • Inpakken & bundelen: Bent u van plan om wellicht een woningontruimer in te huren dan kunt u mogelijk spullen bundelen en inpakken. Zo kunt textiel in zakken doen en overige kleine spullen in dozen of zakken doen. Hierdoor kost het de ontruimingsdienst minder tijd de woning te ontruimen. Hierdoor zal deze minder kosten voor de woningontruiming in rekening brengen.
 • Ga voor een lokale boedelruimer: Door een lokale boedelontruimer in te schakelen bespaart u waarschijnlijk op woningontruimingskosten, omdat deze ook minder kosten maakt. Het ontruimingsbedrijf is namelijk veel minder tijd en rijkosten kwijt om bij de woning te komen. Ook hebben ze in een lokaal netwerk van partners waarmee men afspraken heeft gemaakt. Een lokale ontruimer kan ook efficiënter werken en gemakkelijker inspringen op onverwachte situaties.
 • Gratis huisbezoek & offerte: Als u een woningontruimer in de buurt van Valkenswaard aan schrijft of belt vraag dan of er kosten zijn voor een huisbezoek. In de regel is dit gratis, maar er zijn partijen die ook geld vragen voor een huisbezoek, zodat ze een offerte op de woningontruiming service kunnen baseren. Ook de offerte moet gratis & vrijblijvend zijn. Vraag dit altijd na.

Als u wilt besparen door zelf dingen te doen dan is dat uiteraard goed. Houdt wel altijd rekening met andere zaken. Heeft u een oplevertermijn stel dan een woningontruiming door een ontruimingsdienst niet te lang uit. Een ontruimer moet ook de mogelijkheid hebben om de woning tijdig te kunnen leegmaken.

Als u de offerteaanvraag bij ons start dan kunt u ervan uit gaan dat wij een gratis huisbezoek doen als dat nodig is. De offerte is ook geheel kosteloos en uiteraard ook vrijblijvend. U bent nergens aan gebonden.

Spullen afvoeren afvalverwerker

Werkwijze bij een woningontruiming in Valkenswaard

Hoe gaat een woning ontruimen in Valkenswaard te werk? Dat is een vraag die velen zich afvragen. Zeker als u te maken heeft met een woningontruiming na overlijden wil je niet dat dingen fout gaan en wil je gewoon helderheid hebben over de werkwijze bij het leegruimen van de woning van de overledene.

Het klinkt allemaal fijn “geheel ontzorgen en snel en efficiënt de woning leegmaken”, maar je wil wel bepaalde zekerheid hebben. Een service, zoals een huisontruiming is een dienstverlening die je eigenlijk nooit inhuurt, vandaar dat wij ook begrijpen dat u dan te maken krijgt met een partij die u wellicht niet kent of zelfs nog nooit van iets heeft gehoord.

Daarom gaan wij op een heldere manier proberen uit te leggen hoe een huisontruimingsservice te werk gaat. Dan krijgt u een idee van wat het leegruimen van een woning inhoudt, wat u kunt verwachten en hoe het werkt. Dat geeft hopelijk een rustgevend gevoel.

Alvorens we dit in meer concretere stappen gaan uitleggen eerst even wat algemene informatie over ons en onze dienstverlening.

Wij ruimen al meer dan 10 jaar woningen in de omgeving van Valkenswaard. Er wordt, zoals bij veel zaken veel waarde gehecht aan kwaliteit voor een goede prijs. Wij proberen dan ook altijd scherp te offreren. Dit doen we met name door op maat gemaakte offertes af te geven. Wij bekijken uw woningontruiming heel aandachtig en kunnen dan daarop een offerte baseren die precies op uw situatie aansluit.

“Wij vinden het vreemd om te offreren aan de hand van vierkante meters of aantal etages. Wat als hier weinig spullen staan? Het gaat immers toch om de hoeveelheid en type spullen, de toegankelijkheid van de woning en aanvullende diensten. Daarop baseren wij ons voorstel, zodat deze naadloos op uw situatie bij uw huisontruiming aansluit”

Daarnaast vinden mensen heldere communicatie belangrijk. Hier hebben we van geleerd en proberen heel duidelijk te zijn, zodat er geen misverstanden ontstaan en u weet waar u aan toe bent. Als je helder wil communiceren moet je ook goed luisteren naar je “potentiële” klant anders weet je immers niet goed wat hij of zij bedoelt.

Door onze jarenlange ervaring met het leeghalen van woningen kunnen wij u ook advies geven. Zo weten we wat een verhuurder meestal verwacht. Soms kunnen we kostenbesparend advies geven.

Nadat we een offerteaanvraag binnenkrijgen gaan we als volgt te werk:

 • Woning bezichtigen: Als het nodig is komen we de te ontruimen woning bezichtigen. We maken dan een afspraak die u past. Tijdens de bezichtiging inventariseren we de inboedel en de huisraad. Daarnaast bespreken we met u de werkzaamheden die eventueel naast de woningontruiming moeten gebeuren. Ook geven wij indien gewenst advies en praktische tips voor het leegruimen van een woning. Voor een woningontruiming in Valkenswaard kunnen we meestal een afspraak op korte termijn invoeren. Een bezichtiging is geheel gratis en vrijblijvend.
 • Offeren: Wij geven altijd een offerte af die precies gebaseerd is op uw situatie. Dit kunnen we heel goed, omdat we precies weten hoeveel & welke spullen er verwijdert moeten worden. We sturen de offerte per email naar u toe. De offerte wordt gratis opgemaakt. U bent ook nergens aan gebonden. Met andere woorden de offerte is vrijblijvend.
 • Opdracht krijgen: Als u akkoord gaat met de offerte dan plannen we de woningontruiming in. Dit doen we in samenspraak met u. Op een dag welke u schikt. U bent meestal aanwezig om de woning te openen, zodat wij toegang hebben.
 • Ontruiming uitvoeren: We komen met mensen en benodigd materieel op de afgesproken datum en tijdstip naar de woning in Valkenswaard toe. We maken de gehele woning leeg gedurende de dag. Ook voeren wij aanvullende werkzaamheden die afgesproken zijn uit. Als we bijna klaar zijn nemen we contact met u op, zodat u in de woning bent, zodra we klaar zijn. We kunnen hier ook andere afspraken over maken.
 • Uitzonderingen: Soms doen we diensten verlenen die niet zo vaak voorkomen. U moet dan denken aan een voorinspectie afhandelen met een verhuurder. Dit soort zaken kunnen wij ook eventueel doen. Als dat het geval is dan gebeurt dit meestal, voordat de huisontruiming plaatsvindt.
 • Oplevering aan u: In de regel spreken wij in de woning met u af, nadat alle werkzaamheden zijn verricht. U komt dan op een afgesproken tijdstip naar de woning. We gaan dan de hele woning doorlopen, zodat u kunt zien of al het werk goed is verricht. Mochten er dan nog details zijn dan lossen we die ter plekke op.

We hebben min of meer in concrete stappen proberen uit te leggen hoe een boedelruiming in zijn werk gaat. Toch is dit min of meer een blauwdruk die op alle type ontruiming van toepassing is, zoals ook een bedrijfsontruiming. Mogelijk maken we met u afspraken, waardoor de werkwijze net iets anders is. Dat is niet erg en we kunnen ons daaraan aanpassen.

Weten wat uw lokale ontruimer voor u kan betekenen?

vraag uw gratis en vrijblijvende offerte aan

Wat zijn de voordelen van een regionaal ontruimingsbedrijf?

U kunt zich wellicht al zonder al te veel uitleg voorstellen dat een woningontruiming service een typisch regionale dienstverlening is. Het kan weliswaar uitgevoerd worden door een ontruimingsbedrijf dat van ver moet komen, maar dan moeten ze de kosten die een lange afstand met zich meebrengt doorberekenen.

De kosten zijn dan ook de belangrijkste reden om te kiezen voor een regionale ontruimer. De kosten zijn lager en dat komt niet enkel door de korte afstand. Een regionale ontruimer in de nabijheid van Valkenswaard heeft namelijk ook een lokaal netwerk, waardoor ze efficiënter kunnen werken. Efficiency is bij het leeghalen van een woning nagenoeg synoniem voor lagere kosten.

Lokale partners betekent ook in kunnen spelen op circulaire economie. De partners kunnen namelijk snel en beter spullen overnemen, zoals boeken. Boeken kunnen namelijk gemakkelijk gedoneerd worden. Dit is enkel een voorbeeld, maar het geldt natuurlijk ook voor andere spullen die uit een huisontruiming komen.

Een ander groot voordeel is snel handelen in zake van een huisbezoek. Zo kan een regionale ontruimingsdienst in de buurt van Valkenswaard meestal op korte termijn een bezichtiging inplannen.

De reguliere voordelen van een woningontruimer:

Uiteraard zijn er ook gewoonweg reguliere voordelen van een woningontruimer. Met andere woorden als u een woningontruiming in Valkenswaard uitbesteedt aan welke ontruimer dan ook heeft dat voordelen. Voordelen ten opzichte van zelf uitvoeren.

 • Het zware werk wordt voor u uitgevoerd. U wordt geheel ontzorgt bij het leegruimen van de woning in Valkenswaard.
 • U heeft minder emotionele last die bij een woningontruiming komt kijken.
 • Op organisatorisch gebied hoeft u nagenoeg niets te doen. De deur openen en de woningontruiming wordt nagenoeg vanzelf voor u uitgevoerd.
 • Naast de boedelruiming kunt u ook andere werkzaamheden uitbesteden, zoals het verwijderen van de vloerbekleding. Dit noemen we ook wel extra diensten voor het volledig bezemschoon maken van een woning. Hierdoor heeft u zelf nog minder werk.

Als u bij ons een offerteaanvraag start dan bent u nergens aangebonden. Indien u wilt kunnen we eerst een gesprek voeren waarin we alles duidelijk maken. U kunt ook al uw vragen aan ons stellen.

Extra diensten van een ontruimingsbedrijf

Al u uit een woning gaat dan moet er vaak meer gebeuren dan alleen leegmaken. Naast boedelruiming moet de woning vaak ook bezemschoon opgeleverd worden. Daarnaast moeten mogelijk “onroerende” veranderingen weggehaald worden.

Dit komt meestal voor bij huurwoningen, zoals een sociale woning van een woningcorporatie, zoals bij woningbelang in Valkenswaard. Als u “onroerende” veranderingen heeft aangevraagd en deze zijn in een goede technische staat dan krijgt u hier mogelijk zelfs een vergoeding voor, nadat u de woning heeft leeggehaald. Tijdens de vooropname van een verhuurmakelaar wordt duidelijk of een verandering mag blijven of niet. In de regel komt het er op neer dat de verhuurder kan eisen dat de woning wordt opgeleverd, zoals deze in het begin van het huurcontract was. Dit staat in de opnamestaat. Is er geen opnamestaat dan mag u in principe de woning opleveren, zoals deze is, tenzij de verhuurder op een andere manier kan bewijzen dat de woning er anders uitzag aan het begin van het huurcontract.

Als u een woning gaat leeghalen na overlijden dan wordt het vaak een lastiger verhaal, omdat u dan mogelijk niet weet waar de opnamestaat is gebleven. Mogelijk weet u ook niet wat er precies allemaal is veranderd in de woning. In dat geval is een vooropname op korte termijn een goed begin om te achterhalen wat de verhuurder denkt over wat er allemaal moet gebeuren.

Heeft u veranderingen aangebracht die u weg wil halen dan mag dat ook. U heeft namelijk afbreekrecht.

Schade aan de woning moet altijd herstelt worden. Dit geldt niet voor normale slijtage. Als iets 20 jaar oud is dan mag er verwacht worden dat er slijtage door normaal gebruik is ontstaan. Dit hoeft u niet te op te lossen.

Het is belangrijk voordat u de woning gaat leeghalen snel een vooropname te laten uitvoeren door de verhuurder. Dan weet u hier de verhuurder erin staat. Als u van mening bent dat bepaalde zaken niet kloppen dan heeft u tijd om hier tegen te reclameren.

Als voorbeeld: stel u als huurder heeft een afdakje gemaakt. Dit is netjes aangevraagd, goedgekeurd en is goede staat. De verhuurder eist bij de vooropname dat deze wordt weggehaald. Voor u betekent dit extra werk en/of kosten. Zeker als u het uitbesteedt. Als u kunt aantonen dat dit is goedgekeurd kunt u hiertegen in gaan. Mogelijk komt de verhuurder dan tot inkeer.

Wellicht kunt u ook advies gebruiken. In dat geval kunt u ons altijd even benaderen. Neem gerust contact op voor advies.

Het komt er dus op neer dat er vaak meer moet gebeuren dan enkel huisontruiming. Ook als nabestaande moet u naast de woningontruiming na overlijden mogelijk “onroerende” veranderingen weghalen die u dierbare overleden familielid heeft achtergelaten.

Soms kan het een hele klus zijn om een “onroerende” verandering weg te halen. Ook is het mogelijk technisch gezien lastig verhaal. In dat geval kunt u dit ook ook uitbesteden aan een ontruimingsbedrijf. De meeste ontruimingsbedrijven leveren ook extra diensten naast woning ontruimen.

Naast het weghalen van verandering moet de woning ook schoon zijn. In de meeste gevallen moet u dus de woning schoonmaken of schoon laten maken.

In veel gevallen moet ook de vloerbekleding verwijderd worden. Deze kunt u wel ter overname aanbieden, maar als deze niet overgenomen wordt moet die er sowieso uit. Dit is geen aanpassing die aangevraagd hoeft te worden bij de verhuurder en wordt in de regel ook niet gezien als een aanpassing die mag blijven.

Bent u op zoek naar een ontruimingsbedrijf in Valkenswaard?

vraag uw gratis een offerte aan | u bent nergens aan gebonden

Uiteraard zijn er nog veel meer zaken gedaan moeten worden bij het uithuizen. Wij hebben hiervan een lijst gemaakt welke hieronder volgt.

Wat moet er meestal gebeuren bij het verlaten van de woning?

 • “Onroerende” veranderingen weghalen: We hebben het in dit hoofdstuk al uitgebreid gehad over het weghalen van “onroerende” veranderingen. Dit zijn aanpassingen in de woning die u zelf heeft aangebracht en vast zijn gemaakt aan de woning. Dit betekent niet dat ze zomaar mogen blijven zitten. Als de staat van hetgeen niet goed is en het is geen praktische verbetering voor een grote doelgroep zal de verhuurder meestal eisen dat hetgeen u heb aangebracht moet worden weggehaald als u de woning gaat leeghalen. Een voorbeeld van een verandering is een rolluik of een zonnescherm.
 • Tuin bijwerken: De tuin moet netjes op orde zijn als u de woning verlaat. Zo mag er geen overmatig veel onkruid in de tuin aanwezig zijn. Ook moeten bomen en struiken gesnoeid zijn. Losse voorwerpen moeten worden verwijderd. Zijn er aanpassingen die niet overgenomen worden door de nieuwe huurder of de verhuurder eist dat u deze weghaalt dan moeten ze worden verwijderd. Denk bijvoorbeeld aan een prieeltje of afdak.
 • Lampen verwijderen: Alle hanglampen moeten bij alle lampaansluitingen worden verwijderd. Plafonnières of daarop lijkende lampen mogen vaak blijven hangen. Haalt u een lamp weg dan moet op het aansluitpunt een kroonsteentje geplaatst worden.
 • Vloerbekleding weghalen: Vloerbekleding mag u ter overname aanbieden. Is deze niet in een goede staat dan is het advies dat u deze verwijderd of laat verwijderen, nadat de woning is leeggeruimd.
 • Behang verwijderen: Als de muren van de woning kaal werden opgeleverd bij het afsluiten van het huurcontract en u heeft behang op de muren gedaan dan mag de verhuurder eisen dat u deze verwijderd. Dit kunt u terugvinden op de opnamestaat. Als er geen opnamestaat is dan kunt u het behang meestal laten zitten, tenzij de verhuurder op een andere manier kan bewijzen dat u behang heeft aangebracht.
 • Vastzittende schappen verwijderen: In een woning worden waar vastzittende schappen geplaatst. Als dit in een kelder, berging of garage is aangebracht dan is dat vaak geen probleem. Meestal moeten ze in alle andere ruimtes worden verwijderd. U kunt een woningontruimer, zoals ons ook inhuren om de kelder te laten ontruimen.
 • Schroeven, pluggen en nagels verwijderen: Alle schroeven, pluggen en nagels moeten uit de muren en plafonds worden verwijderd.
 • Muren en plafonds bijwerken: Beschadigd pleisterwerk moet meestal worden bijgewerkt. Dit zijn vaak de gaten die achterblijven na het verwijderen van schroeven, nagels en pluggen.
 • Nicotine verwijdering: Nicotine aanslag dient u te verwijderen van alle oppervlakken waarop deze wordt aangetroffen. Muren, plafonds, deuren etc. dienen nicotinevrij te worden gemaakt, voordat u de woning bezemschoon kunt opleveren.
 • Muren en plafonds verven: In sommige gevallen dient u de woning te verven. In de meeste gevallen wordt een woning namelijk opgeleverd met neutrale of witte kleuren. Als u bijvoorbeeld wanden zwart heeft geverfd kan het zijn dat de verhuurder eist dat u deze wit maakt.
 • Woning schoonmaken: Een woning moet te allen tijde schoon worden opgeleverd. Dit betekent dat de woning stofvrij, vetvrij, vlekvrij en kalkvrij moet worden gemaakt. Ook moet bijvoorbeeld urineaanslag bijvoorbeeld worden verwijderd uit een WC pot.
 • Schade repareren: Heeft u iets in de woning beschadigd dan dient u dit te repareren of te laten repareren. Dit betekent niet dat u normale slijtage aan voorwerpen hoeft te repareren of vervangen.

Het overzicht geeft een beeld van veel voorkomende werkzaamheden die verricht moeten worden bij het uithuizen. Hierover krijgt u een duidelijker beeld als u met de verhuurder een vooropname doet. Daaruit komt duidelijk naar voren wat u moet doen of moet laten doen.

Heeft u te maken met dit soort werkzaamheden? Dan kunt u naast een woningontruiming hier ook voor inhuren. Dit kan ook zonder dat wij de woning leegmaken. Met andere woorden kunt u ons inhuren om enkel bepaalde werkzaamheden te verrichten. Start gerust de gratis & vrijblijvende offerteaanvraag en geeft aan wat u aan ons wilt uitbesteden. Wij nemen dan contact met u op om dit met u te bespreken.

Ontruimingsvarianten

In dit hoofdstuk gaan we in op type woningontruimingen die wij regelmatig uitvoeren. In de basis lijken deze ontruimingen op elkaar, maar hebben bepaalde eigenschappen, waardoor ze zich van elkaar onderscheiden.

In de basis is elke ontruiming een verzameling van diensten die wij aanbieden. Het begint uiteraard met het leegmaken van de woning of bedrijfspand.

U kunt deze extra diensten ook afzonderlijk afnemen.

Zo is er een variant die we “hennepplantage ontruiming” noemen. Het komt namelijk steeds vaker voor dat wij ingehuurd worden om een ontmantelde hennepplantages te ontruimen. Bij dergelijke ontruimingen moet er kennis zijn van het demonteren van de resten van de installatie.

Hieronder volgen alle ontruimingsvarianten. We gaan als eerste dieper in op het ontruimen van een hennepplantage.

Hennepplantage ontruimen

Het is al tientallen jaren aan de gang. Huurwoningen wordt gehuurd door criminelen om een hennepplantage te exploiteren. De laatste jaren worden steeds meer eigenaren getroffen die de woning tijdelijk verhuren. Dit zijn vaak particulieren die hier eigenlijk geen rekening mee houden. Vaak rolt de politie de hennepplantage op en blijft de verhuurder met de gebakken peren zitten. De verhuurder mag dan de hennepplantage ontruimen en meestal ook andere roerende zaken uit de woning halen.

Als de politie een hennepplantage in een woning aantreft dan zal zij overgaan tot het ontruimen van de hennepplantage. Hiervoor hebben ze een ontruimer gecontracteerd die het weghalen van de spullen beperkt tot de planten en bepaalde essentiële apparatuur die duur is in aanschaf. Zo kan de huurder of eigenaar van wietplantage niet verder gaan met kweken.

In de regel zal de verhuurder op de hoogte worden gesteld door de politie. Normaal gesproken zal de huurder verdwenen zijn. Mogelijk is deze gearresteerd, maar vaak is hij of zij ook weg uit de woning. Vaak is deze niet meer te vinden. Eigenlijk moet de huurder de resterende troep opruimen, maar dit gebeurt meestal niet.

Als eigenaar van het pand mag u dit vaak zelf doen. De resterende installatie mag u dan zelf verwijderen. U kunt dit uiteraard ook uitbesteden.

Zeker bij een grote tot middelgrote hennepplantage is het verstandig om uitbesteden te overwegen. Dergelijke hennepplantages zijn meestal professioneel gebouwd. Veel zaken zijn vastgemaakt aan wanden en plafond. Deze installaties moeten voorzichtig gedemonteerd en weggehaald worden.

Heeft u te maken met de resten van hennepplantage in uw woning? We kunnen ons voorstellen dat u dan nog vragen heeft. Neem gerust contact met ons op om deze vragen te stellen.

Zorgkamer spoedontruiming

Meestal is een zorgkamer in een verzorgingstehuis de laatste woning van iemand. Als deze de kamer verlaat spreek je in de meeste gevallen van een woningontruiming na overlijden. Als nabestaande heeft u veel verdriet en allerhande zaken af te handelen omtrent het sterfgeval. Hierbij hoort ook het leegruimen van de zorgkamer.

Deze zorgkamer moet vaak met spoed leeggeruimd worden. In dat geval spreek van een spoedontruiming van een zorgkamer. Dit komt mede, omdat er andere regels gelden bij zorgkamers verlaten dan als u een normale woning moet verlaten.

Een zorgkamer ontruiming moet meestal enkele dagen na het overlijden leeggemaakt zijn.

In de regel kunt u dit goed zelf. Normaal gesproken staan er niet zoveel meubels en huisraad. Uitbesteden is ook een optie. De kosten zijn relatief laag als je dit vergelijkt met een woningontruiming na overlijden bij een normale woning.

Bent u zelf niet in de gelegenheid om de zorgkamer van uw dierbare te ontruimen. Neem dan gerust contact me ons op. Wij behandelen aanvragen altijd serieus, discreet en respectvol. U bent nergens aan gebonden. Start gerust de gratis en vrijblijvende offerteaanvraag.

laadklep met dozen

Kelder, zolder of berging ontruimen

U gaat de woning niet verlaten, maar u heeft een hele boel spullen opgeslagen in de kelder, zolder of berging. Deze wilt u graag opruimen. Uiteraard kunt u dit zelf doen. Mogelijk heeft u hulp bij de bespaartips die wij op deze pagina hebben geschreven. Dit zijn praktische tips die kunnen helpen bij het opruimen of als je het zo wil zeggen ontruimen van een ruimte in uw woning die deels of geheel leeggemaakt moet worden.

Het leegmaken van een ruimte geeft meer rust en vrijheid. Als er spullen staan die u niet mee nodig hebt dan is het beter om deze te verwijderen. U kunt de spullen eventueel verkopen of als het niet anders kan afvoeren. De goede spullen en de spullen die wegmoeten kunt u van de zolder laten ontruimen.

Het kan een lastige klus zijn om een dergelijke ruimte leeg te maken. Zo is een kelder vaak klein en lastig te betreden. Hetzelfde geldt ook voor zolders. Zeker als er enkel een vlizotrap aanwezig is. Hiervoor kunt u een boedelruimer, zoals wij inhuren.

U moet wel altijd zelf bepalen welke spullen u wil houden en welke niet. Dat is overigens ook een van de punten, waarom een ruimte vaak volgestouwd is met spullen. Net als vele andere mensen heeft u mogelijk ook moeite met het wegdoen van spullen. In dat geval geeft bewaren tijdelijk een goed gevoel. Alleen als het de spuigaten uit loopt krijg u nog een rotter gevoel, omdat de ruimtes zo vol staan. De aanblik van alle spullen is al lastig. Het niet kunnen gebruiken van de ruimte doet er emotioneel nog een schepje bovenop.

Veel mensen kampen met dit probleem. De grote hoeveelheid spullen heeft te maken met onze consumptie maatschappij die voortkomt uit onze welvaart. Het opruimen van uw woning noemen we tegenwoordig ook wel ontspullen. Hierover zijn complete boeken, cursussen en websites mee volgeschreven. Er zijn zelfs mensen die er hun beroep van hebben gemaakt om u te helpen met opruimen.

Waarom is opruimen vaak zo lastig? Het is gewoonweg emotioneel zwaar. U weet mogelijk niet waar u moet beginnen en waar u met de spullen naartoe moet. Hierdoor krijgt u het gevoel dat u geen puf heeft om met opruimen te beginnen. Weet in elk geval dat iedereen die u kent die wel opgeruimd is eigenlijk opruimen in zijn of haar systeem heeft ingebakken. Ze ruimen eigenlijk constant op. Ze zijn er dagelijks mee bezig. Elke dag of elke week gaat er wel iets de deur uit. Ze wachten niet met het wegdoen van spullen. Bij een overvolle ruimte doet u precies hetzelfde, maar dan omgekeerd. U neemt telkens en of enkele spullen uit te ruimte en zorgt dat ze wegkomen. Naar verloop van tijd geraakt de ruimte vanzelf opgeruimd.

Als u hulp nodig hebt bij het opruimen van de zolder of kelder dan kunt u ook ons hiervoor inhuren. Wij kunnen heel oplettend te werk gaan. Als u de juiste instructies geeft dan ontruimen we alleen dat uit de woning wat echt weg moet. Start gerust de offerteaanvraag. Het is gratis en vrijblijvend.

Als u veel écht merkt dat u veel moeite heeft met het wegdoen dan spullen dan kunt u overwegen om iemand in te huren die hierin gespecialiseerd is. Dit noemen we ook wel een opruimcoach. Dit kost uiteraard wel geld, maar deze kan u helpen om spullen weg te doen en alles beter te organiseren.

Praten helpt overigens ook. Praat eens met iemand die opgeruimd is. Iemand die u goed kent. Vaak zijn ze trots op hun opruimsysteem en hebben mogelijk praktische tips voor u. Misschien wil deze persoon u ook wel een beetje helpen. Dat helpt vaak erg goed, want vreemde ogen dwingen. U heeft dan tenminste een klankbord. U gaat dan mogelijk gemakkelijker overstag met het wegdoen van spullen dan als u het geheel alleen moet doen.

Bedrijfsontruiming

Het leegruimen van bedrijfspanden is in de basis hetzelfde als een woningontruiming. Het verschil bij een bedrijfsontruiming is dat er vaak veel meer spullen weggehaald moeten worden. Daarnaast moet er vaak ook demontagewerk en stripwerk verricht worden.

Bij een bedrijfsontruiming heb je immers vaker te maken met stellages, installaties en bijvoorbeeld computernetwerken en apparatuur. Veel hiervan zijn “onroerende” veranderingen aan het pand. Als het bedrijfspand gehuurd is dan zal een verhuurder vaak vragen om deze dingen die vastzitten aan het pand maar eigenlijk puur en alleen bruikbaar was voor uw bedrijf te verwijderen.

Deswege hebben wij ons steeds meer gespecialiseerd in het demonteren, maar ook strippen van bedrijfspanden. De vraag voor dit soort werk groeit. Dit heeft ook te maken met veranderingen op het gebied van techniek. Dit gaat, zoals u weet steeds sneller. Zo zijn grote serverparken inhouse niet meer van vandaag. Door cloud oplossingen worden deze serverruimtes vaak een stuk kleiner.

We worden dan ook niet alleen ingehuurd bij een bedrijfsbeëindiging of verhuizing, maar ook door bedrijven die ruimtes willen leegmaken of veranderen.

Hulp nodig bij een bedrijfsontruiming in Valkenswaard?

vraag uw gratis en vrijblijvende offerte aan

Spoedontruiming

Deze variant is niet anders dan een normale huisontruiming. Het grootste verschil is dat een spoedontruiming snel moet gebeuren. Organisatorisch is dit overigens wel van een ander niveau. Zeker omdat er snel maar adequaat gehandeld moet worden.

Bij een spoedontruiming moet u zelf ook snel en adequaat handelen. Het verstandig om een woningontruimer snel te benaderen en na te vragen of ze de woningontruiming voor een of op een bepaalde datum kunnen uitvoeren, zodat u weet dat het in elk geval kan. Daarna is het verstandig om snel te weten te komen wat de kosten zijn. Mogelijk is een woning die snel ontruimd moet worden iets duurder. Dit verschilt per ontruimingsdienst, maar ook de mogelijkheden die men heeft. Als men zich extra moet inzetten om de woning op tijd leeg te maken dan kan de offerte hoger uitvallen.

Het is dus verstandig om niet te wachten en direct contact op te nemen. Probeer dit telefonisch, maar per email zou in de regel ook moeten lukken. Ontruimers houden meestal hun inbox goed in de gaten. Als u informatie krijgt per email dan hoeft u geen notities te maken.

Bent u op zoek naar een ontruimingsdienst die u snel duidelijkheid kan geven? Start dan de offerteaanvraag. Een offerte aanvraag is geheel gratis en zeker ook vrijblijvend.

Seniorenverhuizing

Een seniorenverhuizing gaat meestal gepaard met een deelontruiming. Een deel wordt verhuisd naar de nieuwe seniorenwoning en een deel wordt uit de oude woning gehaald.

Een seniorenverhuizing is geen ontruimingsvariant, maar een service die door veel woningontruimers wordt aangeboden. In principe kun je stellen dan een woningontruiming hetzelfde is als een verhuizing, maar dan gaan de spullen niet over naar de nieuwe woning. De spullen worden afgevoerd. Een deel gaat naar een afvalwerker en een deel krijgt een nieuwe bestemming. Zo werkt dit althans bij ons. Zo gaan niet alle spullen verloren. Herbestemmen van spullen is voor een ontruimer overigens niet altijd goedkoper.

Was is het verschil tussen een normale verhuizing en een seniorenverhuizing?

Bij een normale verhuizing komt veel stress kijken. Dit probeer je te voorkomen bij een seniorenverhuizing. Zeker als de persoon die verhuisd wordt een hoge leeftijd heeft en/of ook medische aandoeningen heeft, waardoor deze persoon niet meer zo goed kan.

Zo wordt bij een seniorenverhuizing vaker gebruik gemaakt van extra diensten. Deze extra diensten zijn inpakken van huisraad, demonteren van meubels en spullen weer een plek geven in de nieuwe woning. In de nieuwe woning wordt vaak ook montagewerk gedaan, zoals het opbouwen van kasten en het ophangen van lampen en raamvitrage.

De hierboven genoemden extra services hoeven niet afgenomen te worden. Als er familie, kennissen of vrienden zijn dan kunnen zij dit ook doen. Dan verschilt een seniorenverhuizing minder dan een normale verhuizing.

Woningontruiming na overlijden

Meestal worden een woningontruiming na overlijden uitgevoerd. Samen met deelontruimingen na verhuizing is dit de meest voorkomende situatie.

Een woning ontruimen na een overlijden wordt door de meeste nabestaanden als lastig ervaren. Zeker als het om een huurwoning gaat heeft ook te maken met tijdsdruk. Dit komt bovenop het verdriet en alle andere zaken die u moet afhandelen. Het is dan ook geen gekke gedachte om een ontruimingsbedrijf hiervoor in te huren.

Als u een woningontruiming na overlijden uitbesteedt kan dit u veel rust brengen. U heeft namelijk de zware last die het leegmaken van de woning met zich meebrengt niet te dragen. Dit is niet enkel fysiek zwaar, maar ook vaak ook emotioneel.

Uiteraard maakt iedereen een eigen keuze hierin. De ene persoon doet de woning na een overlijden van een dierbare liever zelf ontruimen. Dit kan ook helpen bij het verwerkingsproces. Als u de tijd heeft en u denkt dat het u helpt om de woning zelf (deels) leeg te maken dan is dat een goed besluit.

Wij adviseren sowieso om zelf de hele woning door te kammen, voordat u een woningontruimer inhuurt. U kunt dan alle persoonlijke en waardevolle spullen verwijderen. Daarna is het misschien verstandig om toch hulp in te schakelen.

Misschien is het wel verstandig om een ontruimingsbedrijf in handen te nemen die niet zomaar alles in een container gooit. Zeker als u ook wil dat bepaalde spullen niet op de afvalberg belanden dan kunt u dit met bepaalde ontruimers bespreken. Ook als er misschien nog waardevolle of persoonlijk gevoelige spullen in de woning aanwezig zouden kunnen zijn is het verstandig om met een partij in zee te gaan die hier rekening mee houdt.

Als u een woning moet leeghalen na een overlijden dan heeft u ook extra zorgen over de staat waarin u de woning moet opleveren. Zeker als u er zelf nooit heeft gewoond is het van belang snel te achterhalen wat er moet gebeuren om de woning bezemschoon op te leveren. Een boedelruimer kan u hierin meestal adviseren.

Als u wilt weten waarop u moet letten bij het inhuren van een woningontruimer dan kunt u dit in het volgende hoofdstuk lezen.

Een offerte voor een woningontruiming na overlijden?

vraag uw gratis een offerte aan | u bent nergens aan gebonden

Waarop letten bij het inhuren van een woningontruimer

Voordat u gewoonweg contact opneemt met een woningontruiming is het wellicht verstandig om met bepaalde zaken rekening te houden.

Veel ontruimers pretenderen dat ze landelijk werken. We zeggen pretenderen, omdat we van mening zijn dat geen enkele ontruimer graag een opdracht die bijvoorbeeld 200 kilometer verderop aanneemt. Wij vinden het dus vreemd dat een woningontruimer landelijk werkt. Het is namelijk een typisch regionale dienstverlening. De kosten voor een woningontruiming voor een ontruimingsbedrijf dat ver weg is gevestigd is namelijk hoog. Dit ziet u dan ook terug op de offerte.

De kosten waarover we het hebben zijn niet gering. Alle kilometers die men moet rijden kosten geld. Ook het personeel kost geld, omdat een vergoeding voor de reistijd willen hebben.

De moderne regionale ontruimer die rekening houdt met de circulaire economie heeft ook een regionaal netwerk. Hierdoor kunnen ze beter spullen herbestemmen, omdat ze hiervoor partners op de achtergrond hebben die ook regionaal te werk gaan. Daarnaast zijn er betere prijsafspraken met lokale afvalverwerkers. Tevens kan men door de regionale aard ook efficiënter werken en beter inspringen op veranderingen van de opdracht die mogelijk plots optreden.

Als u te maken heeft met een woningontruiming na overlijden en u wilt dat bepaalde spullen niet zomaar op de afvalberg belanden bespreek dit dan met de woningontruimer. Dan weet u hoe zij erin staan en met spullen omgaan.

Als u het belangrijk vindt dat er zorgvuldig en netjes wordt omgegaan met de nalatenschap van uw dierbare overledene dan is het verstandig om na te vragen hoe met te werk gaat. U kunt zelf dan waarschijnlijk aanvoelen of zij geschikt zijn of niet.

Om kosten te sparen kunt u een woningontruimer benaderen die ook een vergoeding geeft voor bepaalde spullen. Hoe hoog een vergoeding is kan bepaald worden bij een bezichtiging van de woning.

De meeste mensen hebben misschien een of twee keer in hun leven te maken met een woningontruiming. Deswege is het lastig om een boedelruimer in te huren die u kent en waarvan u weet dat deze goed werk levert, betrouwbaar is en ook nog eens een goede prijs heeft. Wij adviseren dan ook altijd om binnen uw eigen kenniskringen na te vragen of iemand een ontruimingsbedrijf kent waarover ze tevreden zijn.