Bedrijfsontruiming

Stopt u met uw bedrijf en moet u het bedrijf laten ontruimen? Het leegmaken van een bedrijfspand is meestal anders dan een reguliere woningontruiming. Er komt vaak wat meer bij kijken en dan kan het handig zijn als u hulp heeft van een partij die ervaren is in het vakkundig leegmaken van een bedrijfspand.

Vaak wordt veronderstelt dat een bedrijfsontruiming minder emotioneel is, maar niets is minder waar. Althans dat is telkens anders, maar in de regel beëindigen mensen niet graag hun bedrijfsactiviteiten. Zeker niet als het bijvoorbeeld om een familiebedrijf gaat.

Wij werken discreet en respectvol. Wilt u een bedrijf inschakelen die hieraan voldoet en met u een helder plan maakt start dan de offerteaanvraag om duidelijkheid te krijgen.

Soms wordt dan ook gevraagd om rekening te houden met omstandigheden. Zo is discretie bijvoorbeeld wel eens van belang. Niet dat wij niet discreet handelen, maar we willen dit wel even aangeven.

Het leegmaken van een bedrijfspand of winkel is meestal niet het enige dat moet gebeuren. Vaak moeten er ook extra werkzaamheden verricht worden, zoals het demonteren van niet pand eigen elementen die mogelijk wel aan het pand bevestigd zijn.

Bent u eigenlijk opzoek naar een bedrijf dat een woningontruiming service aanbiedt? Dan bent u bij ons ook aan het correcte adres.

Wanneer vindt een bedrijfsontruiming plaats?

Een bedrijfsontruiming vindt plaats als het bedrijf uit een pand trekt, vanwege verhuizing of beëindiging van de bedrijfsactiviteiten.

De bedrijfseigenaar is vaak gedwongen om de activiteiten te stoppen.

Een veel voorkomende reden is een faillissement. Een andere reden is pensionering zonder dat er een opvolger van de onderneming.

Uiteraard zijn er ook nog andere redenen. Zo moeten bedrijven ook wel een leeggeruimd worden, omdat er de eigenaar van het bedrijfspand andere plannen heeft. Zo komt het wel eens voor dat de overheid panden opkoopt in een wijk die geherstructureerd wordt. In veel gevallen moet de bewoners, maar ook winkeliers dan naar een andere woning of pand.

Vanwege gemeentelijke plannen moest onze winkel wijken. De gebeurtenis was erg emotioneel. Een van de bedrijven die we hebben ingehuurd was Woningontruiming Brabant. Ze waren begripvol en deden hun werk goed

Familie van den Akker

Wat zijn de kosten voor het ontruimen van een bedrijfspand?

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste zijn de omvang van het inventaris dat geruimd moet worden en de aard van het inventaris.

Zo kan het voorkomen dat er apparatuur staat dat lastig is om te verwijderen, waardoor de kosten omhoog gaan. Anderzijds is het mogelijk dat er inventaris is dat mogelijk kosteloos kan worden verwerkt door een afvalverwerker. Zoals bijvoorbeeld papier.

Soms is er ook inventaris dat juist geld waard is. Zelfs als het als afval wordt gezien, zoals metalen en sommige elektrische apparatuur.

Een ontruimingsbedrijf zal de aard van het inventaris soms zwaar mee laten wegen. Dat kan vaak voordelig uitpakken als de aard van de spullen geld opbrengen.

In sommige gevallen heeft de ontruimer ook een netwerk van partners die mogelijk ook bedrijfsinventaris opkopen. Dit wordt door bepaalde ontruimers ook meegenomen in de totstandkoming van de kostprijs.

Er zijn ook situaties, waarbij de een bepaalde klus groter is dan het leegruimen an sich. Zo liggen er soms een flink aantal meters vloerbekleding die verwijderd moet worden. Vloerverwijdering kan dan een klus zijn die de klus van het leegruimen overstijgt.

Hieronder vind u een cirkeldiagram, waarin u kunt zien hoe de gemiddelde kostenverdeling eruit ziet van een bedrijfsontruiming:

5% 50% 5% Afval Transport Extra diensten Arbeid Overige kosten 30% 10%

 

Wilt u ook uw bedrijf vakkundig laten ontruimen?

start de gratis de offerteaanvraag

Een bedrijf laten ontruimen door een vakkundig bedrijf

Waarschijnlijk heeft u eerst nagedacht over hoe u het bedrijf gaat ontruimen, voordat u überhaupt na heeft gedacht over uitbesteden van de bedrijfsontruiming.

Dit is goed voor te stellen. Veel ondernemers willen dit ook graag zelf doen en soms met hulp. Ze zijn ook gewend om zelf de regie in handen te hebben en dan is een vakkundig bedrijf dat naar uw wensen handelt wenselijk.

Als u dan uitbesteedt dan wel met een partij waarmee u heldere afspraken wil maken. Uiteraard wilt u dat alles volgens plan verloopt en tijdig wordt uitgevoerd.

Daarover moet u dan ook met ontruimingsbedrijven spreken. Zeker als het een ruiming betreft die relatief groot en/of complex is. Zeker als u nog te maken heeft met deadlines dan moet het een professioneel bedrijf zijn waar u op kunt rekenen.

Het is dan ook verstandig om tijdig in gesprek te gaan met een vakkundige woningontruimer, zoals wij. Dan weet u waar u aan toe bent.

Wilt u weten wat de overige voordelen van een ontruimingsbedrijf zijn?

De voordelen van een vakkundige ontruimer voor bedrijven

Een vakkundig ontruimingsbedrijf een bedrijfspand laten ontruimen heeft zo z’n voordelen. Om dit helder te proberen te verwoorden hebben we hiervan een lijstje gemaakt. Wellicht dat u dan beter inzicht krijgt in de voordelen:

  • Een vakkundige ontruimer geeft advies bij een bedrijfsontruiming
  • Een ontruimer maakt een helder plan en werkt snel en effectief
  • Door een ontruimer in te schakelen kunnen lastige klussen snel geklaard worden
  • U bespaart tijd, waardoor u sneller van de last van een bedrijfsontruiming af bent
  • Doordat alles sneller verloopt kunt u mogelijk besparen op lopende bedrijfskosten

Wat is de werkwijze bij het ontruimen van een bedrijfspand

Uiteraard is er ook een werkwijze die gehanteerd wordt bij bedrijfsontruimingen. In de regel werken ontruimers allemaal op dezelfde manier. We proberen hieronder te beschrijven hoe een ontruimer te werk gaat bij het leegruimen van een bedrijfspand.

  • Bezoek aan de bedrijfsruimte om inzichtelijk te maken wat en hoeveel werk er verricht moet worden. De meeste ontruimers komen op afspraak naar het bedrijfspand toe. De kosten voor de bedrijfsbezichtiging zijn er niet. De bezichtiging is gratis en vrijblijvend.
  • Offerte opmaken. De bedrijfsontruimingskosten worden gecalculeerd door de ontruimer en de offerte wordt opgemaakt en overhandig. De offerte wordt gratis opgemaakt. Tevens is een offerte gratis.
  • Werkzaamheden uitvoeren. Er wordt een datum of data geprikt wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd.
  • Extra werkzaamheden uitvoeren. Naast de bedrijfsontruiming moet er vaak ook extra werk verricht worden. Dit kan eigenlijk van alles zijn, maar hiermee bedoelen we met name werk dat na de ontruiming pas uitgevoerd kan worden.
  • Afronding werkzaamheden. Als de werkzaamheden zijn verricht wordt er een opnamestaat gemaakt. Dit wordt door de ontruimer en opdrachtgever gedaan. Dit ter controle om zien of alles is uitgevoerd wat uitgevoerd moet worden.

De ene bedrijfsontruiming verschilt van de andere. Mogelijk worden er bepaalde afspraken gemaakt en kan de werkwijze afwijken.

Het is belangrijk om een bedrijf in te schakelen die betrouwbaar is. Niet enkel het werk goed verricht, maar ook rekening houdt met uw situatie en ook de afspraken nakomt.

Zeker bij een bedrijfsontruiming kan het bijvoorbeeld kostbaar zijn als er niet op tijd werkzaamheden zijn verricht. De huurkosten en ander soort aan het pand gerelateerde kosten kunnen immers hoog zijn.

Soms lopen ondernemingen ook het risico dat als ze in dit soort situaties terecht komen het (nog) erger afloopt.

Het bepalen van een betrouwbaar bedrijf dat pragmatisch, discreet en punctueel werkt is lastig.

Weet u niet waar u moet beginnen? Neem dan eens contact op om de situatie te bespreken. Misschien voelt u zich beter als u ons leert kennen via een kennismakingsgesprek.

 

Wilt u ook een passende offerte voor een bedrijfsontruiming?

start de gratis de offerteaanvraag

Welke extra werkzaamheden kan een ontruimingsbedrijf uitvoeren

Wij kunnen ons voorstellen dat u bepaalde werkzaamheden wil laten uitvoeren naast de bedrijfsontruiming.

Mogelijk wilt u weten wat een ontruimingsbedrijf nog meer kan betekenen.

Zo zijn de vele ontruimers, waaronder wij een multi-service bedrijf op het gebied van bedrijfspand verlating. Hieronder hoort niet enkel het ontruimen van het bedrijf, maar ook het gereed maken van het bedrijfspand voor oplevering.

Herstelwerkzaamheden voor bedrijfspanden

Het oplever-gereed maken van bedrijfspanden beperkt zich niet enkel tot het leegruimen hiervan, maar er zijn meestal ook extra werkzaamheden die verricht moeten worden.

Het is zelfs zo dat er vaak meer en specialistischer werk verricht dient te worden dan bij een reguliere woningontruiming.

Zo zijn er vaak niet pand eigen vast interieur, zoals panelen, wandrekken etc. In sommige gevallen spreek je zelfs over strippen van een pand. Dit valt in principe onder kleine sloopwerkzaamheden.

Schoonmaken van een bedrijfspand

Nadat de ruiming heeft plaatsgevonden moet het bedrijfspand schoon gemaakt worden. Althans dit is in de meeste gevallen een opleveringeis.

Het bedrijfspand moet te allen tijde bezemschoon opgeleverd worden, hieronder valt ook het geheel schoonmaken van het pand.

Vaak wordt het begrip bezemschoon opleveren namelijk verkeerd geïnterpreteerd. Het wordt vaak heel letterlijk genomen. Men meent dan dat je letterlijk de vloer moet vegen, maar dat is niet altijd het geval. Het schoonmaken van een pand is in principe het minste wat een verhuurder kan verwachten bij beëindiging van de huur.

In het artikel: schoonmaken van een huurwoning bij beëindiging van het huurcontract kunt je informatie vinden over de eisen in die situatie. Dit is weliswaar anders dan bij een bedrijf, maar kan dienen al leidraad.

Het schoonmaken van een pand is een flinke klus, maar als de bedrijfsontruiming heeft plaatsgevonden dan gaat het schoonmaken een stuk gemakkelijker.

Veel ondernemers kiezen er dan ook voor zelf het bedrijfspand te poetsen, maar voor degene die een all-in service wil kan gebruik maken van de diensten van een woningontruimer.

Wilt u een bedrijfsontruiming uitbesteden, waarbij het bedrijfspand ook schoongemaakt wordt? Start dan gerust de offerteaanvraag.

Inboedel opslag van bedrijfsgoederen

Mogelijk gaat u verhuizen met uw bedrijf en moet er een bedrijfsontruiming plaatsvinden en dienen een deel van de bedrijfsgoederen opgeslagen worden.

Het komt ook voor dat uw uw bedrijf gaat sluiten en dat goederen opgeslagen moeten worden, omdat ze later voor een ander doel gebruikt worden. Mogelijk worden goederen op een later moment verkocht.

Afhankelijk van de aard van de bedrijfsgoederen en het volume moet er bepaald worden wat de opslagmogelijkheden zijn.

Soms moet er gekozen worden voor professionele opslag een andere keer is relatief simpele opslagmethode voldoende.

Zo moet er bijvoorbeeld rekening worden gehouden met de verzekering tegen diefstal, brand en schade.

Bij reguliere goederen opslag moet er vaak zelf een verzekering afgesloten worden. Voor particulieren wordt dit meestal gedekt door de inboedelverzekering.

Overname van bedrijfsgoederen en voorraad

Als u te maken krijgt met een bedrijfssluiting dan heeft u vaak inventaris en bedrijfsgoederen die al dan niet incourant zijn en verkocht kunnen worden.

In dat geval kunt u op zoek gaan naar een opkoper. Afhankelijk van de goederen kunt hier al dan niet zelf een koper voor vinden.

In de regel is het zo dat als de goederen niet zo goed te slijten zijn dat een woningontruimer ze ook niet opkoopt.

Woningontruimers hebben in sommige gevallen wel de mogelijkheid om de goederen te slijten. Ze hebben een netwerk van opkopers. Er is echter geen garantie dat een ontruimer de goederen kan slijten. Die is anders dan bij woningontruimingen bij particulieren. Hier wordt in de inboedel vaker opgekocht dan bij bedrijfsontruimingen.

Afhankelijk van spullen kan een ontruimingsdienst mogelijk de goederen zelf overnemen. In de meeste gevallen krijgt u de dan een rekening voor de bedrijfsontruiming en wordt de waarde van de goederen gecompenseerd.

Vraag eens uw lokale ontruimer voor een offerte op maat?

start de gratis de offerteaanvraag

Bedrijf ontruimen met spoed

In sommige gevallen moet u halsoverkop een bedrijfspand verlaten.

Het komt zelfs vaker voor bij een bedrijf dan een bij een particulier. De consument is namelijk meer beschermt door de wet dan bedrijven. Zo hebben particulieren bescherming van de huurwet en komen mede hierdoor spoedontruimingen minder snel voor.

De mogelijkheden van ontruimers om een bedrijf met spoed te ontruimen is overigens wel afhankelijk van de omvang van de ontruiming.

De meeste ontruimingsdiensten zijn namelijk kleine ondernemingen met een beperkte capaciteit.

Daarnaast is de termijn van de bedrijfsontruiming een belangrijke factor of een ontruimingsbedrijf de opdracht op tijd kan uitvoeren.

Hoe kies je het juiste ontruimingsbedrijf

In eerste instantie is vertrouwen een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een ontruimingsbedrijf.

Een goede eerste stap is om mensen binnen uw netwerk te vragen.

Als u in ontruimingsbedrijf in Noord-Brabant zoekt dan is het mogelijk dat wij geadviseerd worden als partner voor het ontruimen van uw bedrijf.

Een lokale ontruimer is meestal een goede oplossing. Vooral voor kleinere bedrijfsontruimingen. Bij een groter project kunt u wellicht een landelijke speler inhuren. Dit betekent niet dat een landelijke speler meer capaciteit of mogelijkheden heeft, maar kan mogelijk ook een optie zijn. De reden hiervoor is dat de afstand bij een groter project minder impact heeft op de kosten.

Een landelijke speler is een goede keuze als de opdracht langer duurt dan enkele dagen of een week. Een landelijke speler is overigens bijna nooit een groot bedrijf.

De meeste ontruimingsdiensten zijn namelijk relatief kleine bedrijven.

De keuze voor een lokale ontruimer heeft met name te maken met kosten. Zij werken in de regel tegen een lager tarief, omdat ze vooral minder werkuren en rijkosten maken. Daarnaast kunnen ze beter inspringen op veranderingen.

 

Leer ons bedrijf kennen en maak een afspraak

Wij hebben geleerd dat een kennismakingsgesprek zeer goed werkt. Je kunt elkaar dan in de ogen kijken en goed gesprek voeren. Uiteindelijk is gevoel ook belangrijk. Vaak heeft u dan ook een beter gevoel als u eens met een woningontruimer heeft gesproken.

Wij komen graag naar het te ontruimen bedrijfspand om de situatie te bekijken en te bespreken.

Neem dus gerust contact met ons op. Dit kan via een contactformulier of telefonisch:

040 369 034 3