Woningontruiming Gemert

Bent u op zoek naar een bedrijf dat uw woningontruiming in Gemert geheel of gedeeltelijk kan verzorgen? Het ontruimen van een woning is een zware fysieke en emotionele klus, zeker voor nabestaanden. Het is gemakkelijk voor te stellen dat u dit zware werk niet zelf wilt of kunt doen.

Om ervoor te zorgen dat een huis grondig kan worden ontruimd en in de best mogelijke staat kan worden achtergelaten, is het van belang niet alleen mankracht in te zetten, maar ook materiaal, en soms zelfs kennis. Dit is meestal het geval bij huurwoningen. Ook bij koopwoningen is er vaak meer te doen dan alleen het pand schoon opleveren voor de verkoop, maar bij huurwoningen heeft u ook te maken met een opleverdatum. De woningontruiming dient dus plaats te vinden voordat de sleuteloverdracht plaatsvindt.

Ook al hebt u misschien de tijd, snel een plan opstellen om de woning zelf leeg te halen of het uit te besteden kan het hele proces veel gemakkelijker en minder stressvol maken.

Het uitbesteden van uw woningontruiming kan een uitstekende beslissing zijn. In de afgelopen 10 jaar hebben wij met veel opdrachtgevers samengewerkt die hun woning in Gemert hebben verlaten en hen een handje geholpen met hun woningontruiming.

Zo hebben wij voor sommige mensen het huis leeggehaald, waarbij alle meubels en andere spullen uit de woning zijn gehaald. Op andere momenten hebben we slechts een deel van de inboedel verwijderd. We houden de zaken graag flexibel. We bekijken met u wat er precies moet gebeuren.

Sommige van onze klanten willen bepaalde spullen zelf verwijderen, maar hebben liever dat wij bepaalde andere klussen doen, zoals schoonmaken of vloerbedekking verwijderen. Naast hulp bij uw woningontruiming bieden wij ook een aantal aanvullende diensten die van belang zijn bij het verlaten van een woning.

Zo kunnen wij u bijvoorbeeld helpen bij het verwijderen van vloerbedekking of het uitvoeren van reparaties.

Bladwijzer:

Als u geen uitgebreide informatie nodig heeft dan kunt u indien gewenst direct overgaan tot een gratis offerteaanvraag. U kunt ons bellen of elektronisch een offerteaanvraag bij ons indienen. Bellen kan naar: 040 369 034 3

Bakwagen naar woningontruiming Son en Breugel

Wanneer besteedt u een woningontruiming uit?

Er zijn verschillende redenen waarom u een woningontruiming in Gemert zou willen uitbesteden.

De meeste mensen kiezen voor het uitbesteden van een woningontruiming vanwege het fysieke werk dat erbij komt kijken.

Sommige mensen kunnen dit werk niet aan en anderen kiezen voor het gemak. Soms is het natuurlijk een combinatie van redenen. Bepaalt werk dat lastig is en verricht dient te worden, zoals het verwijderen van vloerbedekking kan ook een reden zijn om uit te besteden.

Naast het huis ontruimen moeten er vaak ook nog andere zaken geregeld worden. Bij een huurwoning krijgt u meestal een waslijst van zaken die u moet aanpakken voordat de woning bezemschoon opgeleverd mag worden.

Een van de vele zaken die voorkomen is vloerverwijdering. Als een vloer niet meer in goede staat is moet deze eruit gehaald worden. Zie die vloerbedekking er nog redelijk uit dan kan deze aangeboden worden ter overname. Er is natuurlijk geen garantie dat de nieuwe huurder die de woning krijgt toegewezen de vloerbedekking overneemt.

Daarnaast zijn er vaak nabestaanden die een woning moeten ontruimen na het overlijden van een familielid.

Dan is er een emotionele belasting voor nabestaanden; zij moeten naast het zelf leegruimen van een heel huis ook nog voor veel zaken zorgen.

Executeurs besteden een woningontruiming vaak uit omdat zij alles rond het overlijden moeten afhandelen. Het ontruimen van een woning is fysiek zwaar en executeurs kunnen ervoor kiezen dit uit te besteden, zodat zij zich kunnen richten op de nalatenschap.

Het inschakelen van een ontruimingsbedrijf in de buurt van Gemert heeft praktische voordelen ten opzichte van het werken met een landelijk opererend bedrijf. U bespaart o.a. woonlasten, zoals huur en nutsvoorzieningen.

U kunt ervoor kiezen om een deel van het werk zelf te doen, waardoor u geld bespaart op de kosten van de woningontruiming. Ook als er andere taken zijn die gedaan moeten worden, kunt u beslissen welke u wilt uitbesteden. Lees de onderstaande tips over hoe u het beste een huis kunt leegmaken als u hier meer over wilt weten.

Een van de belangrijkste zaken voor het uitbesteden van een woningontruiming is geld. Is er geld dan is de stap naar het uitbesteden van het ontruimen van de woning gemakkelijker.

 

Een passende offerte voor een woningontruiming?

start de gratis de offerteaanvraag

Wat kost een woningontruiming?

De kosten van een woningontruiming worden bepaald door vele factoren. De belangrijkste zijn de hoeveelheid overtollig meubilair en huisraad en het soort spullen. Er kunnen dure spullen zijn om weg te doen of spullen die geschonken kunnen worden. Elk huisontruimingsproject is anders, daarom maken wij voor elk project een geïndividualiseerd voorstel.

Sommige huizen zijn gemakkelijker te ontruimen dan andere. Vrijstaande huizen met opritten zijn meestal gemakkelijker te ontruimen dan flatgebouwen op de derde verdieping zonder lift, wat betekent dat het langer duurt om sommige woningen leeg te krijgen. Dit kan zich vertalen in meer uren die in rekening worden gebracht.

In het algemeen geldt dat als u spullen heeft die redelijk goed verkoopbaar zijn, u er wellicht een compensatie voor kunt krijgen. Dit zal de kosten van de woningontruiming een stuk lager maken dan ze anders zouden zijn. Sommige ontruimingsdiensten bieden een vergoeding voor bepaalde spullen.

Wilt u ook weten of er spullen in de te ontruimen woning staan, waarvoor wij een compensatie kunnen geven? Start dan de offerteaanvraag.

De beste manier om daar achter te komen is een gratis offerte aanvraag te starten. Als u denkt dat voorwerpen in uw huis waardevol kunnen zijn, kunnen we afspraken maken om ze met u te bespreken.

Tijdens een bezichtiging van een te ontruimen woning in Gemert bekijken wij zorgvuldig uw inboedel en doen u vervolgens een passend voorstel.

Als u erover denkt om een woningontruimingsbedrijf in Gemert in te huren, raden wij u aan om contact met ons op te nemen. Een voordeel van het inschakelen van een lokaal bedrijf is bijvoorbeeld het lokale netwerk. Daarnaast kunnen lokale woningontruimers, doordat ze bij u in de buurt zitten, uw woning sneller en efficiënter ontruimen. Dit betekent ook dat de totale kosten van uw ontruiming lager zullen uitvallen.

Gemiddelde kosten van een woningontruiming in Gemert

In de tabel hierboven ziet u onze richtprijzen voor woningontruimingen met een kleine hoeveelheid inboedel en woningontruimingen met een gemiddelde hoeveelheid inboedel.

Deze prijzen zijn gebaseerd op onze ervaring en gelden in principe dus ook voor toekomstige woningontruimingen. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel, bijvoorbeeld als er veel spullen zijn. Dan zijn de kosten hoger dan de hoogst aangegeven kosten.

Soort ontruimingGemiddelde kosten
Zorgkamer / kleine seniorenwoning200 – 600
Seniorenwoning / 50+ woning275 – 800
Eengezinswoning550 – 1650
Grote woning850 – 1900
Garage, berging of schuur175 – 550
Zolder, kelder of opslagruimte175 – 450
Bedrijfsontruimingn.t.b.
De genoemde prijzen zijn richtprijzen inclusief btw

Prijsopbouw van een ontruiming

In onderstaande grafiek ziet u de gemiddelde kosten voor een woningontruiming in Gemert. Deze cijfers zijn gebaseerd op onze ervaring, maar kunnen niet voor elke woningontruiming gegarandeerd worden. Dit is een richtlijn voor hoeveel u kunt verwachten uit te geven.

Extra werkzaamheden

In bovenstaand schijfdiagram kunt u zien dat 5% van de kosten wordt toegeschreven aan extra werk, wat typisch laag is bij een reguliere woningontruiming. De meeste woningontruimingen hebben naast bezemschoon opleveren slechts kleine klusjes, zoals het verwijderen van spijkers uit muren of het verwijderen van gordijnen.

Als er uitgebreidere herstelwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden, kunnen de kosten een stuk hoger. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van vloerbekleding, het verwijderen van bouwkundige aanpassingen of het schilderen van muren en plafonds.

Door sommige taken zelf uit te voeren, kunt u kosten besparen tijdens een woningontruiming.

In het hoofdstuk hierna gaan we bespaartips geven, zodat u de kosten voor een woningontruiming in Gemert kunt verminderen.

 

Wilt u weten wat een woningontruiming in Gemert kost?

start de gratis de offerteaanvraag

Bespaartips bij het ontruimen van een woning

Als u wilt besparen op het uitbesteden van een woningontruiming in Gemert, probeer dan een deel van het werk zelf te doen. Wij raden dit enkel aan als u hiervoor tijd en mogelijkheden heeft. De bespaartips kunnen u wellicht helpen bij het ontruimen van de woning.

Onze lijst met bespaartips:

 • Inboedel opkoper inschakelen: Naast ontruimers die een vergoeding geven voor bepaalde voorwerpen, zijn er ook opkopers van inboedels. Dit zijn handelaren die bijvoorbeeld handelen in meubels e.d.. Voor veel meubels is in Nederland nauwelijks een markt, maar er zijn tussenhandelaren die ze doorverkopen naar andere delen van de wereld. Zij kopen niet de hele inboedel, maar eventueel wel delen ervan. Het komt er vaak wel op neer dat de opkopers in dezelfde voorwerpen interesse hebben als de ontruimers.
 • Inboedel & huisraad zelf verkopen: Misschien kunt u zelf bepaalde delen van uw inboedel online verkopen. Dit kan veel werk zijn, maar het kan lonen. Niet alleen krijgt u geld voor de spullen, maar u heeft ook minder spullen die opgeruimd moeten worden. Zorg ervoor dat u de spullen probeert te verkopen die een goede kans maken om verkocht te worden. Soms kan hiermee ook de hele woningontruiming betaald worden. Toch kan het verstandig zijn om ook eens te overleggen met een ontruimingsbedrijf dat een vergoeding geeft voor bepaalde spullen.
 • Veilinghuis inschakelen: Als de bezittingen antiek, kunst of verzamelobjecten zijn, neem dan contact op met een plaatselijk veilinghuis voor een taxatie, en informeer naar de verkoop. Zij zullen de voorwerpen bekijken en duidelijkheid verschaffen over wat wel en wat niet kan worden geveild.
 • Gratis weggeven: Doe zoveel mogelijk spullen van de hand door meubels, keukengerei en andere spullen weg te geven aan mensen die je kent. Spreek een dag af wanneer u iedereen laat komen, zodat zoveel mogelijk in een keer weg is.
 • Doneren boeken, speelgoed en kleding: Veel huishoudens hebben kleding, linnengoed en ander textiel dat kan worden gedoneerd aan een plaatselijk doel, zoals een liefdadigheidsinstelling. U kunt ook boeken doneren aan bibliotheken of stichtingen in de buurt. Tenslotte is speelgoeddonatie ook een optie. In Gemert zijn verschillende organisaties dit speelgoed inzamelen en daar kinderen blij mee maken.
 • Zelf opruimen: Wanneer u een woningontruiming in Gemert laat uitvoeren, kan het handig zijn om voordat u op zoek gaat naar een bedrijf zelf een heleboel op te ruimen. Papier, glaswerk, textiel en klein chemisch afval kunt u gratis weggooien. Al met al zijn er dan meestal aardig wat spullen die u weg kunt doen en hoeft u daar geen huisontruimingsbedrijf voor te betalen.
 • Voorbereiden: Wanneer u van tevoren spullen apart inpakt in dozen en zakken, kan de woningontruiming sneller worden uitgevoerd. Het bundelen van spullen, zoals tuingereedschap, zorgt voor lagere kosten.
 • Een lokale ontruimer: Door een lokale ontruimingsdienst in te huren, zult u geld kunnen besparen. Een lokaal bedrijf zal minder kosten maken bij het leveren van bepaalde diensten bij een woningontruiming Gemert. Dit heeft voornamelijk te maken met voorrijkosten en de reistijd tussen locaties.
 • Gratis bezichtiging: Vraag ontruimingsdiensten in de buurt om een gratis offerte, en vraag om een gratis bezoek aan de leeg te ruimen woning.
 • Gratis offerte: Wanneer u contact opneemt om een bezoek te regelen, vraag dan of het bedrijf kosten aanrekent voor een offerte en hoeveel die kosten bedragen. Zorg ervoor dat u weet of de offerte vrijblijvend is.

Zoals u wellicht begrijpt, kunt u kosten besparen door het volume van de inboedel in uw huis te verminderen. Dit maakt uw woningontruiming een stuk goedkoper en de kosten die het ontruimingsbedrijf aan u doorberekent zullen een stuk lager zijn. Een ander punt om rekening mee te houden zijn de reparatiewerkzaamheden. Als er minder herstelwerkzaamheden nodig zijn, zullen de kosten die het opruimingsbedrijf aan u doorberekent lager uitvallen.

Bij een bedrijfsontruiming kunt u dezelfde bespaartips volgen als bij een huisontruiming. Er zijn echter ook een paar verschillen. Zo kan het zijn dat u spullen heeft die nog bruikbaar zijn voor een ander bedrijf. Bijvoorbeeld: winkelinterieurs en stellingen die hergebruikt kunnen worden. Heeft u veel metaal, dan zijn er bedrijven die metaal gratis afhalen.

Wij kunnen u persoonlijk adviseren over een woningontruiming. Neem gerust contact met ons op voor vragen via email of door het contactformulier in te vullen.

Bent u van plan om een gratis offerte aan te vragen en heeft u te maken met een aanzienlijke woningontruiming. En moeten er ook eventueel herstelwerkzaamheden verricht worden? Dan kunt u net zo goed direct een vrijblijvende gratis offerteaanvraag starten. Wij komen dan de woning in Gemert bezichtigen en kunnen u direct van gratis advies voorzien.

Open laadklep bakwagen

Werkwijze bij een woningontruiming in Gemert

Wij zullen u uitleggen hoe een woningontruiming in zijn werk gaat en hoe wij te werk gaan. Wij zijn al meer dan 10 jaar actief als ontruimingsbedrijf, en in die tijd hebben wij niet stilgezeten. Onze diensten zijn verbeterd en uitgebreid. Zo zijn specialistische ontruimingen een van onze specialiteiten. Hierbij gaat het vaak om demontage, wat wij ook aanbieden. Wij bieden totaaloplossingen door aanvullende diensten aan te bieden die komen kijken bij het ontruimen van een woning of pand.

Wij hebben een uitstekende reputatie en veel terugkerende klanten. Notarissen, verhuurders, woningcorporaties, bewindvoerders en coaches huren ons vaak in voor hun cliënten of bevelen ons aan. Daar zijn we trots op.

Wij bieden een professionele woningontruiming service Gemert, en we zijn blij om u te voorzien van een gratis offerte voor uw woning. U kunt ook contact met ons opnemen als u vragen heeft over het proces.

 • Huisbezoek: Zodra wij uw offerteaanvraag hebben ontvangen, nemen wij contact met u op. Voor kleinere klussen kunnen we u vaak een geschatte prijs geven zonder het kantoor te verlaten. Dit gebeurt vaak aan de hand van foto’s. Wanneer u een nauwkeurigere schatting nodig heeft, maken we meestal een afspraak om bij u langs te komen. We bekijken dan wat er allemaal gedaan moet worden, en brengen eventueel ook in kaart welke herstelwerkzaamheden nodig zijn. Als dat is gebeurd, kunnen we u een gratis en vrijblijvende offerte opmaken en naar u toesturen.
 • Offreren: Na ons bezoek hebben we alle informatie die we nodig hebben om u een nauwkeurige offerte te geven. We weten hoeveel spullen er moeten worden verwijderd en welke andere werkzaamheden er moeten worden uitgevoerd.
 • Inhuren: Als u akkoord gaat met de offerte, voeren wij de woningontruiming en eventuele bijkomende werkzaamheden op een afgesproken datum uit.
 • Inplannen werkzaamheden: In de meeste gevallen kunnen wij uw woningontruiming in een dag uitvoeren. Maar soms is de klus groter of gecompliceerder en kan het meerdere dagen duren.
 • Uitvoeren van de opdracht: In de ochtend van de afgesproken dag komen wij met verhuiswagens bij u thuis. Het enige wat u hoeft te doen is ons toegang te geven tot het huis en wij zullen beginnen met het leegmaken ervan.
 • Extra werk: Wij zijn ook in staat om u te helpen met reparaties en herstellingen. Als dat is afgesproken dan zullen wij dit uitvoeren tijdens de woningontruiming
 • Afronden van werkzaamheden: Nadat alle werkzaamheden zijn verricht spreken we met u af om het huis te controleren of alles goed is uitgevoerd.

De voorheen genoemde stappen zijn praktisch omschreven. Hiermee heeft u een globaal idee van hoe een woningontruiming door ons wordt uitgevoerd.

Wij leveren maatwerk en daarom kan het zijn dat de stappen bij de woningontruiming die we voor u uitvoeren er iets anders uitziet.

 

Een woningontruiming na overlijden laten uitvoeren?

start de gratis de offerteaanvraag

Wat zijn de voordelen van een ontruimingsbedrijf uit de regio?

Woningontruiming in de regio Gemert kan goedkoper zijn wanneer u gebruik maakt van een regionaal bedrijf.

Omdat regionale ontruimingsbedrijven lokaal werken, is de rit om een woning te ontruimen en op te ruimen een stuk korter. Minder kilometers betekent minder rijkosten en manuren.

Regionale samenwerkingsverbanden stellen ons in staat om betaalbaarder, sneller en gemakkelijker van afval af te komen. Zo hebben wij goede afspraken met regionale afvalverwerkers.

Wij proberen ook hergebruik te bevorderen. Dat is niet altijd goedkoper dan afvoeren naar een afvalverwerker, maar het is wel goed voor het milieu en samenleving. Boeken worden bijvoorbeeld gedoneerd aan liefdadigheidsinstellingen. Deze doneren op hun beurt het geld dat de boeken opbrengen weer aan goede doelen in binnen en buitenland.

Bent u ook van mening dat een regionaal ontruimingsbedrijf mogelijk de juiste keuze is? Wacht dan niet met het aanvragen van een gratis en vrijblijvende offerte bij ons.

Als u nu al denkt dat een regionaal ontruimingsbedrijf zijn voordelen heeft, dan kunt u gerust beginnen met de gratis offerteaanvraag. Zo niet, lees dan gerust verder.

Een plaatselijk ontruimingsbedrijf kan snel aan uw verzoek voldoen, dankzij de korte afstand tussen de vestigingsplek en Gemert.

Alle professionele ontruimingsbedrijven hebben ook een aantal gelijke voordelen. Hier zijn er slechts een paar van:

Algemene voordelen van een woning ontruimer:

 • Al het zware werk wordt voor u gedaan.
 • Als u het ontruimen van een woning uitbesteedt bent u er zelf niet of nauwelijks bij betrokken. Hierdoor is het minder emotioneel.
 • Ontruimen van uw woning gaat snel en efficiënt, zodat u de woning sneller kunt opleveren of te koop kunt zetten.
 • Noodzakelijk herstelwerk aan de woning welke lastig en zwaar kan zijn kunt u ook laten doen.

Aanvullende diensten van een ontruimingsbedrijf

Wij voeren vrijwel alle werkzaamheden uit die bij het ontruimen van een woning komen kijken. Indien nodig kunnen wij ook aanvullende diensten uitvoeren, zoals schoonmaakwerkzaamheden of verwijderen van vloerbekleding.

Als u wijzigingen hebt aangebracht in een woning die u van een verhuurder huurt, heeft de verhuurder het recht om van u te eisen dat u die wijzigingen ongedaan maakt. Dit is geregeld in uw huurcontract of huurovereenkomst en staat ook vermeld op de opnamestaat. Als er geen gegevens zijn van wijzigingen die u in de woning hebt aangebracht, moet de verhuurder bewijzen dat die er niet waren toen u of uw dierbare er introk. Er zijn nog meer richtlijnen die de overheid heeft opgesteld; het is altijd goed om deze even na te lezen.

Hoewel het niet vaak voorkomt, maken zelfs bekende verhuurders soms fouten. Het helpt om te weten wat u wel en niet van hen kunt verwachten.

Wij kunnen u eventueel ook adviseren. Vraag gewoonweg een gratis offerte aan. Eventuele bezichtiging, advies en offerte is gratis en vrijblijvend.

Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende diensten die wij aanbieden.

 • Nagels en schroeven verwijderen & gaatjes dichtmaken: Nadat een woning is ontruimd, wordt het als standaard beschouwd om spijkers en/of schroeven uit de muren en plafonds te verwijderen. Verhuurders vragen vaak ook om muurvuller aan te brengen in de gaten om deze te dichten.
 • Lampen verwijderen: De meeste lampen in een huis moeten verwijderd worden. Meestal zijn dit hanglampen en wandlampen. Op de stoomdraden moeten kroonsteentjes worden geplaatst.
 • Raamvitrage & gordijnen verwijderen: In de meeste huurwoningen geven verhuurders er de voorkeur aan dat de gordijnen worden verwijderd als onderdeel van het ontruimingsproces van de woning. Dit geldt ook voor andere raamdecoratie zoals jaloezieën, rolgordijnen, enz. Gordijnrails kunnen ook verwijderd moeten worden. Dit verschilt per verhuurder. Bij koopwoningen blijven gordijnen en vitrages meestal hangen totdat de woning is verkocht en overgedragen.
 • Vloerbekleding verwijderen: Sommige verhuurders eisen dat alle vloerbedekking wordt verwijderd wanneer een woning wordt ontruimd. Als u geld wilt besparen, kunt u de vloerbedekking aanbieden aan uw volgende huurder. Dit bespaart tijd, moeite en geld. Het verwijderen van vloerbedekking kost ook geld. Als u deze taak uitbesteedt aan een ontruimingsbedrijf betaalt u extra kosten.
 • Muren en plafonds verven: De muren en plafonds van sommige woningen zijn toe aan een nieuw likje verf. Zeker als de muren en/of plafonds verschillende kleuren hebben, zoals bruin of zwart eist de verhuurder dat u de muren en plafonds wit schildert. Zware nicotineaanslag kan ook verwijdering vereisen. Wanneer er nicotineaanslag is, wordt de klus ineens een stuk groter. Het aantal werkuren ligt een stuk hoger, waardoor de kosten ook omhoog gaan.
 • Verwijderen van wandsystemen en stellingen: Om nieuwe huurders een blanco lei te geven, eisen verhuurders meestal dat wandsystemen en rekken verwijdert worden als de woning wordt verlaten.
 • Aanpassingen ongedaan maken: Kleine verbeteringen aan het huis kunnen eenvoudige dingen zijn zoals gordijnen of extra keukenkastjes, maar ook kleine bouwkundige veranderingen, zoals een hondenren. Er zijn nog veel meer soorten kleine verbouwingen, maar dit zijn slechts voorbeelden. Als deze niet officieel zijn goedgekeurd door de verhuurder dan moeten deze meestal ongedaan worden gemaakt bij het verlaten van de woning. Deze aanpassingen kunnen wij ongedaan maken.

De lijst hierboven bevat de meeste werkzaamheden die voorkomen bij een woningontruiming. Vaak gelden deze werkzaamheden eerder voor huurwoningen dan koopwoningen. Zo is het normaal dat een huurwoning zonder vloerbekleding wordt opgeleverd. Bij een koopwoning is dat juist niet het geval.

Het schoon laten maken van de huurwoning moet bijvoorbeeld in alle gevallen gebeuren.

Wij adviseren u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de verhuurder van het pand en een voorinspectie te laten uitvoeren. U zult ook willen weten of de reparaties die u heeft geïnventariseerd, ook echt nodig zijn. Maak geen overhaaste beslissingen. De verhuurder moet ruim genoeg van te voren de inspectie doen, zodat u genoeg tijd heeft om alles te regelen.

 

Snel een offerte voor een woningontruiming na overlijden?

start de gratis de offerteaanvraag

Ontruimingsvarianten

Bij een woningontruiming wordt de inboedel van een huis verwijderd, meestal door een organisatie die in opdracht van de huurder of eigenaren opereert. Er zijn bepaalde omstandigheden die een variant van deze dienst bepalen.

Wij bieden een heel scala aan diensten die gerelateerd zijn aan een woningontruiming. Deze diensten kunnen ook samengesteld worden door de opdrachtgever. Met andere woorden u kunt bepalen wat wij doen en wat wij niet doen.

Een ontruimingsvariant bestaat in principe uit een verzameling van dergelijke diensten. Toch zijn er bepaalde ontruimingsvarianten die al uit enkele diensten bestaat en daarom is het een variant.

Zo is er bijvoorbeeld een spoedontruiming. De uitvoering is over het algemeen het zelfde alleen de vorm is anders. Er moet namelijk sneller gehandeld worden. Ook moet er een plan worden gemaakt. Soms moeten er ook beslissingen worden gemaakt, waardoor de spoedontruiming er toch anders uitziet als een reguliere woningontruiming. Hoe dat er precies uitziet ziet u in de paragraaf hieronder die over spoedontruimingen gaat.

Wij leveren maatwerk en kunnen elk type ontruiming in en om Gemert aan. Wilt u advies neem dan contact op. U kunt dit ook doen door de offerteaanvraag in te dienen. Een offerte betekent niet dat u ergens aan gebonden bent. Ook zijn er geen kosten aan verbonden.

Spoedontruiming

Om het niet te lastig te maken beginnen we maar gelijk met de variant spoedontruiming.

Als u snel een woning wilt laten ontruimen, is het belangrijk dat u direct contact met ons opneemt. Dit kan via e-mail of het contactformulier. Wij reageren altijd snel als het gaat om een spoedontruiming. Wanneer wij een woning snel moeten ontruimen noemen wij dit ook wel eens een snelontruiming.

Wij nemen dan contact met u op om een snel huisbezoek in te plannen.

Wanneer wij de woning bezichtigen kijken we wat er moet gebeuren om de woning te ontruimen.

Soms zullen wij u adviseren om direct een voorinspectie te plannen met de verhuurder. Dan weet u na het bezoek van de verhuurder precies wat er moet gebeuren en kunt u daarmee aan de slag.

Als we alle informatie hebben maken we een gratis en vrijblijvende offerte op.

Wanneer u ons laat weten dat u tot ontruiming wilt overgaan, proberen wij een datum voor de woningontruiming te reserveren. Wij maken een plan van aanpak en delen deze met u.

Als u te maken heeft met een spoedontruiming in Gemert of omgeving die snel ontruimd dient te worden dan is er geen tijd te verliezen om contact op nemen met een ontruimingsbedrijf. Wellicht bent u geïnteresseerd in ons bedrijf. In dat geval adviseer ik u direct de gratis en vrijblijvende offerteaanvraag in te dienen.

Hennepplantage ontruimen

Als u de eigenaar van een huurhuis bent en de huurder heeft de woning gebruikt om wietplanten te kweken dan is dit meestal aan het licht gekomen door de ontmanteling van de wietplantage door de politie.

In de meeste gevallen heeft de politie al een deel van de spullen die nodig zijn om een hennepplantage te runnen meegenomen. Meestal mag de verhuurder dan de hennepplantage ontruimen.

Dit zijn spullen die essentieel zijn bij het runnen van een hennepplantage. Tevens is het de apparatuur die duur is. Soms wordt ook enkel de apparatuur onbruikbaar gemaakt.

Gek genoeg komen we ook vaak situaties tegen waarbij men nieuwe potgrond zakken opensnijdt.

Hoe dan ook blijft er meestal een grote bende over. Een heleboel rommel en viezigheid die de huurder of u mag opruimen.

De huurder die verantwoordelijk is voor de wietkwekerij is meestal nergens meer te vinden. Dat betekent dat u als verhuurder de rommel mag opruimen.

Dit is overigens geen gemakkelijke klus. Niet alleen bestaan de overblijfselen van de kwekerij uit een heleboel spullen, maar het is ook nog een noodzakelijk dat deze op een nette manier worden verwijderd. Dit om extra schade aan de woning te voorkomen.

Wij kunnen deze klus op een snelle, nette en verantwoorde manier voor u uitvoeren.

Bij dit soort situaties is het verstandig om u te laten informeren en adviseren.

Een ontmantelde hennepplantage opruimen is niet het enige probleem. Mogelijk wilt u ook een discrete dienstverlener inhuren, omdat u in verlegenheid bent gebracht. Niet iedereen hoeft dan ook volop mee te genieten van het feit dat er een hennepplantage is ontmanteld in een door u verhuurde woning. U kunt er weliswaar niets aan doen, maar het mag wel zo discreet uitgevoerd worden. Neem gewoon eens contact op met ons of start de gratis offerteaanvraag.

Gescheiden houtafval

Zorgkamer ontruimen

Regelmatig komen wij in zorgcentra om een zorgkamer te ontruimen.

Meestal staan er relatief weinig spullen, maar die moeten wel snel verwijderd worden.

Daarom noemen we deze dienst ook wel een spoedontruiming van een zorgkamer.

Omdat de ruiming meestal klein van omvang is kunnen we een zorgkamer meestal op korte termijn leegmaken.

Dit is handig, omdat de meeste zorgcentra een zorgkamer binnen binnen 5 dagen na verlating leeg wil hebben.

Het vervelende is dat u meestal te maken heeft met een sterfgeval, dus proberen wij het proces voor u en de familie zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Zorgkamer snel laten ontruimen? Vraag dan direct de gratis en vrijblijvende offerte van Woningontruiming Brabant aan. U weet dan snel te prijs en of wij het kunnen ontruimen binnen de gestelde termijn!

Seniorenverhuizing

Oudere mensen kunnen tegenwoordig langer in een reguliere woning blijven wonen. Ze kunnen bijvoorbeeld thuiszorg krijgen als dat nodig is.

Woningen worden ook aangepast aan de behoeften van de persoon.

De meeste mensen geven er voorkeur aan langer in hun woning te blijven.

Soms kiezen mensen ervoor om toch naar een seniorenwoning te gaan. Dit soort woningen noemen we ook wel levensloopbestendige woningen.

Soms is dit noodzakelijk, omdat ze de meestal grotere woning die ook een verdieping heeft niet meer kunnen gebruiken, zoals het hoort. Daarnaast is het onderhoud van een grotere woning met vaak een grote tuin lastig.

Wanneer iemand verhuist van zijn eigen woning naar een senioren- of verzorgingstehuis moet het oude huis gedeeltelijk worden leeggehaald en de rest van de inboedel worden verhuisd. Dit wordt ook wel een seniorenverhuizing in combinatie met een huisontruiming genoemd.

Als mensen naar een seniorenwoning verhuizen dan is dat meestal, omdat ze niet meer goed te been zijn.

Het gevolg hiervan is dat een verhuizing ook erg lastig is. Daarom is de seniorenverhuizing ontwikkeld, waarbij er extra aandacht komt voor degene die verhuist wordt.

Bij een seniorenverhuizing wordt in principe meer gedaan door der verhuizers.

Het verschil tussen een seniorenverhuizing en een normale verhuizing is de extra zorg en aandacht die eraan wordt besteed. Soms zullen verhuisdozen worden ingepakt met spullen. Voor zaken als een kast kan zorgvuldig demontagewerk nodig zijn. In het nieuwe huis moeten de spullen op de juiste plaats worden gezet. Ook hier worden spullen na transport vaak weer in elkaar gezet.

Extra zorg onderscheidt dit van een normale verhuizing, waarbij verhuisbedrijven meestal alleen huisraad vervoeren.

Voor familieleden is het wel verstandig om te weten dat zelf inpakken en demonteren goedkoper is. Des te meer u laat uitvoeren des te hoger de kosten worden.

Garage of berging laten opruimen

Mensen die niet bekend zijn met woningontruiming weten misschien niet dat ontruimingsdiensten ook gewoon uw garage of berging kunnen leeghalen. Aangezien ontruimingsdiensten gespecialiseerd zijn in het leeghalen van woningen of panden, is het leeghalen van een garage of berging ook een optie.

Wanneer u uw garage of bergruimte aan het opruimen bent, is het vaak moeilijk om uit te vinden waar u moet beginnen. Veel mensen vinden dit ontmoedigend. Deze taak kan soms emotioneel zijn. Voor sommige mensen zou je bijna kunnen zeggen dat het wegdoen van bezittingen in hun huis een last is. Omgaan met de meest waardeloze spullen kan soms erg moeilijk zijn. Een manier om dit gemakkelijker te maken is iemand in te huren om de opruiming voor u te doen.

Wanneer uw garage of berging leeg is, is dat het moment waarop u moet nadenken over hoe u het meeste uit uw nieuwe beschikbare ruimte kunt halen. Misschien wilt u meer opslagruimte creëren of er zelfs een recreatieruimte of kantoor aan huis van maken.

Om alles netjes te houden, moet u bedenken waar alles komt te staan. Bijvoorbeeld een werkbank. Er zijn natuurlijk nog andere dingen die moeten worden opgeborgen.

Wanneer u gaat nadenken over hoe u de dingen die u belangrijk vindt wilt opbergen kunt u het best gebruik maken van de verticale ruimte. U plaatst rekken die zo hoog mogelijk zijn. De meest gemaakte fout is om spullen op de grond op te plaatsen, waardoor er meestal te veel komt te staan en veel spullen uiteindelijk onbereikbaar worden.

Het is beter om een laddertje te gebruiken om bij de bovenste schappen te komen dan dat je allerhande spullen aan kant moet zetten die op de vloer staan.

Voordat u een ruimte in uw huis opruimt of op laat ruimen is het een goed idee om een plan te maken. Maak een plan door te bedenken waar je de ruimte voor nodig hebt (zoals een speelkamer of opslagruimte) en maak vervolgens een indeling.

Hieronder gaan we verder met informatie over zolder en kelder laten ontruimen.

Zolder en/of kelder ontruimen

Omdat zolders typisch opslagruimtes zijn, maken de meeste mensen er gebruik van en stoppen ze vol met allerhande spullen die vaak niet meer gebruikt worden. Vaak stoppen we onze zolders zo vol dat we er nauwelijks nog op kunnen. Afgezien van de versieringen voor de feestdagen weten we op een gegevens moment helemaal niet meer wat er allemaal op ligt. In dat geval wordt het tijd om de zolder te ontruimen.

De kelder is in de eerste plaats een opslag-, was- en voorraadruimte. Als we de kelder echter teveel gebruiken als opslagruimte van spullen die we waarschijnlijk toch niet meer gebruiken dan komen we in de problemen. We kunnen de kelder dan niet meer gebruiken, waarvoor deze bedoeld is.

Het is dan ook verstandig om de kelder zoveel mogelijk opgeruimd te houden, maar als u het punt bereikt heeft dat dit een te zware en grote klus is dan moet u keuzes gaan maken.

Soms is het verstandig om dit werk uit te besteden. Zo weet u zeker dat u binnen no-time uw kelder leeg heeft.

Bedrijfsontruiming

In de loop der jaren hebben wij onze expertise ontwikkeld en ons dienstenpakket uitgebreid met bedrijfsontruimingen. We begonnen met reguliere woningontruimingen, maar al snel volgden bedrijven.

Bij bedrijfsontruimingen heb je vaak te maken met lastigere klussen, zoals demontagewerk. Hiervoor heb je ervaring nodig. Gelukkig hebben wij deze ervaring inmiddels in huis.

Bij een bedrijfsontruiming kijken we altijd goed wat er moet gebeuren. Als we met een speciale inrichting te maken hebben dan bekijken we tot in detail wat er moet gebeuren.

Soms zijn er klussen die wij zelf niet kunnen uitvoeren. Zo zijn er fabriekshallen waar bepaalde apparatuur staat die wij bijvoorbeeld niet mogen demonteren en verwijderen. In dat soort gevallen zullen we dit duidelijk aangeven en helpen om een partij te vinden die dit snel en efficiënt kan uitvoeren.

 

Snel weten wat een huisontruiming in Gemert kost?

start de gratis de offerteaanvraag

Woningontruiming na overlijden

Wanneer een persoon overlijdt, kan het voor de nabestaanden nodig zijn een woningontruiming uit te voeren. Dit is een emotioneel beladen situatie die bovenop al het andere komt dat moet worden gedaan in de aanloop naar en na een overlijden.

Vaak kiezen nabestaanden om de woningontruiming uit te besteden. Bij overlijden kan een ontruimingsbedrijf de woningontruiming namelijk vaak snel en efficiënt uitvoeren. Vooral als het om een huurwoning gaat, is de druk hoog om de woning in deze korte periode leeg te krijgen. De woning moet aan het eind van de tweede maand na overlijden leeg en schoon worden opgeleverd.

Naast het ontruimen van een woning na overlijden, kan ons ontruimingsbedrijf een woningen terugbrengen in de staat waarin deze zich bevond toen de huurder er voor het eerst introk.

Er is meestal een overzicht, waarop alles bij het begin van een huurperiode wordt registreert. Hierop kunt u zien hoe de woning aan het begin van de huurperiode was.

Goed om te weten: aanpassingen die bij verhuurders zijn aangevraagd voor huurwoningen waarvan de huur na 1 augustus 2003 is begonnen, mogen in sommige gevallen blijven.

Als de woning werd verhuurd vóór 1 augustus 2003, dan moet de woning worden teruggegeven volgens de eisen van de verhuurder. De wetgever ging er voor deze datum vanuit dat de woning in nette staat door der verhuurder aan de huurder werd overhandigd.

Als u uw huis door ons laat leegruimen, evenals eventuele extra werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren, dan kunt u de zorgen omtrent het huis achter u laten. U kunt zich in de tussentijd en veel eerder al richten op andere zaken die komen kijken bij een overlijden.

Met een koopwoning is het eigenlijk niet anders. Als u het huis wil laten ontruimen dan kunt u zich richten op de verkoop.

Zaken die u moet weten voordat u een ontruimingsdienst inhuurt

Bij het kiezen van een bedrijf is het belangrijk rekening te houden met de prijs van de diensten en deskundigheid. Veel bedrijven kunnen dit soort werk doen, zoals schoonmaakbedrijven en sloopbedrijven. Het is meestal beter om een gespecialiseerd opruimingsbedrijf te kiezen, omdat zij efficiënter zijn in het leegruimen van woningen en weten wat er komt kijken bij de oplevering van huur- en koopwoningen.

Wanneer u kiest voor een ontruimingsdienst, werkt u met professionals die een gestroomlijnde manier van werken hebben. De kosten van de ontruimingen zijn lager omdat zij deze gestroomlijnde manier van werken toepassen, bijvoorbeeld door het scheiden van afval.

Bepaalde voorwerpen kunnen een nieuw leven krijgen door schenking aan liefdadigheidsinstellingen.

De meeste opruimingsbedrijven hebben ook een uitgebreid netwerk van partners, waardoor ze overtollige spullen goedkoop kunnen afvoeren. Afgedankte meubels en huishoudelijke artikelen kunnen worden doorgegeven aan liefdadigheidsinstellingen die ze opknappen of hergebruiken. In sommige gevallen is dit goedkoper dan de voorwerpen te laten recycleren door een gespecialiseerd afvalverwerkingsbedrijf.