Zorgkamer ontruimen: moet snel, maar is zo gepiept!

Een zorgkamer in een verzorgingstehuis is meestal de laatste woning waar iemand terecht komt. Dat betekent dat mensen hier blijven wonen tot aan hun dood. Als iemand dan overlijdt dan is het meestal aan de nabestaanden om de zorgkamer te ontruimen na het overlijden.

Zorgkamer laten ontruimen? Vraag direct een gratis & vrijblijvende offerte aan

Een zorgkamer is minder geschikt om uitbundig in te richten. Een zorgkamer moet immers praktisch zijn. Wel is er enige mogelijkheid om het toch gezellig te maken. Het is ook min of meer afhankelijk van de aard van de zorgwoning.

De grootte van een zorgkamer speelt een belangrijke rol

Zo zijn er zorgkamers die nagenoeg op een ziekenhuiskamer lijken en relatief klein zijn en andere lijken zelfs weer sterk op een klein appartement. Dit is afhankelijk van de zorg die iemand nodig heeft en hoe het verpleeghuis het gebouw heeft laten inrichten.

Waarom is dit belangrijk? Als een zorgkamer eigenlijk een klein appartement is dan staan er meestal veel meer persoonlijke spullen en inboedel. Des te meer inboedel en spullen er staan des te meer er geruimd moet worden. Dat betekent meer werk en meer spullen die afgevoerd moeten worden.

Als een zorgkamer relatief groot is en er staan veel spullen in dan is dat mogelijk een reden om hulp in te schakelen. Een zorgkamer moet vaak ook snel worden ontruimd.

Zorgkamer ontruimen

Wilt u weten wat het kost om een zorgkamer leeg te ruimen start dan de offerteaanvraag, zodat er een afspraak gemaakt kan worden. Een bezichtiging en het opmaken van een offerte is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Hoe lang mag je over de oplevering van een zorgkamer doen?

Een zorgkamer moet ook meestal binnen 7 werkdagen na overlijden worden ontruimd. Dat betekent dat er eigenlijk helemaal niet zoveel tijd is. Als er dan veel spullen staan dan kan dit nogal lastig worden.

Vaak zijn de nabestaanden nog bezig met andere zaken en moeten ze ook nog de zorgkamer leegruimen.

In de regel staan er weinig spullen in een zorgwoning en dat betekent weinig afval en weinig uren. Derhalve kost een zorgkamer ontruiming veel minder dan bijvoorbeeld een woningontruiming van een eengezinswoning.

Dit betekent dat uitbesteden mogelijk ook interessant is. De kosten vallen meestal mee en de ontruimer hoeft er niet veel materieel en mensen voor in te zetten. In de regel is het organisatorisch ook veel gemakkelijker dan een grote woningontruiming en kan een ontruimer een zorgwoning vaak al binnen enkele dagen leegruimen.

Het is wel van belang dat er snel gehandeld wordt, want eigenlijk spreken we altijd van een spoedontruiming van een zorgkamer, vanwege de korte oplevertermijn.

Met snel handelen bedoelen we dat u niet te lang wacht met het contacten van een woningontruimer. De meeste woningontruimers, zoals ook wij komen ook eerst even de zorgkamer bekijken, zodat er een passend voorstel gemaakt kan worden. Dit kan meestal al snel ingepland worden.

 

Wilt u een offerte voor het leegruimen van een zorgkamer?

vraag een gratis & vrijblijvende offerte aan

Extra werkzaamheden die verricht moeten worden

In de regel worden er maar weinig aanpassingen verricht in een zorgkamer. Het interieur van de zorgkamer mag ook vaak niet aangepast worden. Zo mag er meestal geen vloerbekleding gelegd worden. Dit is meestal een vinylvloer, omdat deze gemakkelijk schoongemaakt moet kunnen worden.

Het verwijderen van vloerbekleding is dan ook niet bijna nooit nodig. Dit is sowieso een vaak zware klus die bij een korte opleveringstermijn niet wenselijk is.

Andere herstelwerkzaamheden zijn er ook bijna niet, zoals aanpassingen aan de woning.

Wel zien we vaker dat de kamer een goede poetsbeurt nodig heeft. Zeker waar meubels hebben gestaan zie je vaak dat er langdurig niet is schoongemaakt.

Wat kost het om een zorgkamer leeg te laten maken

In de vorige hoofdstukken heeft u kunnen lezen dat de hoeveelheid persoonlijke inboedel en spullen van belang zijn om te in te schatten hoelang het duurt om een zorgkamer te ontruimen. Tevens moet een zorgkamer snel ontruimd worden.

Des te meer spullen er staan des te hoger zijn de kosten als u dit uitbesteedt. Zo zijn er meer manuren nodig voor het ontruimen van de zorgkamer en zijn de afvoerkosten tevens hoger.

De kosten voor het leeghalen van een zorgkamer zijn vanaf: 249,-

Soms is het zelfs ook goedkoper. Dat is meestal als er erg weinig spullen staan. De kosten lopen op als er relatief veel spullen staan. U begrijpt hier waarschijnlijk uit dat het bepalen van de kosten maatwerk is en dat er duidelijkheid verschaft omtrent de omvang van de woningontruiming en de eventuele extra werkzaamheden.

Als u een zorgkamer ontruimt moet dit meestal ook met spoed. Dit noemen we een spoedontruiming van een zorgkamer. Het is derhalve verstandig dat u snel contact opneemt met een woningontruimer, zodat u snel te weten komt wat de kosten en mogelijkheden zijn.

Een offerte en eventuele bezichtiging is geheel gratis en uiteraard ook vrijblijvend. U bent nergens aan geboden. Start gerust de offerteaanvraag, zodat u snel weer waar u aan toe bent bij ons.