Garage opruimen

Net als bij de kelder of schuur wordt de garage ook vaak gebruikt om spullen op te slaan. Zolang dit geordend gebeurd is er niks aan de hand. Soms word de garage echter gebruikt als dumpplek voor allerhande spullen. Je kunt de ruimte dan niet meer “volledig” gebruiken, waarvoor deze eigenlijk bedoeld is en moet je de garage opruimen.

Waar een garage voor gebruikt bepaal jezelf uiteraard, maar meestal wil je daar je auto, fietsen, tuingereedschap, gereedschap, tuinmeubels en bepaalde andere voorwerpen opslaan. Ook wordt de garage vaak als werkruimte gebruikt.

Geen zin, tijd of mogelijkheid om zelf je garage op te ruimen? Vraag dan eens wat het kost als een vakman dit voor u doet?

De meest mensen die dit artikel lezen willen de garage juist opruimen en gaan gebruiken waar hij eigenlijk voor bedoeld is.

Op het moment dat je niet meer goed bepaalde dingen kunt doen in de garage is deze in principe te vol gepakt met spullen en moet je de garage dus ontspullen.

Een garage is toegankelijker dan een kelder en is daarom ook gemakkelijker op te ruimen. De opruimtips voor een kelder opruimen zijn nagenoeg hetzelfde.

Opruimen van een garage kan ook gestaag worden uitgevoerd. Als je er maar mee bezig blijft. Veel troep en spullen kunnen ook gemakkelijk weggewerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan papier, metaal, lege flessen etc.

Andere spullen kunnen weggegeven worden of als ze waardeloos zijn worden afgevoerd naar een milieustation.

Als de garage is opgeruimd kun je overgaan op het ordenen en organiseren van de spullen in je garage. Het beste opslagsysteem blijft stellingkasten. Zo kun je in de hoogte werken. Doe spullen ook zo veel mogelijk in boxen, waarop je schrijft wat de inhoud is. Gebruik hier een verzamelnaam voor. Probeer zo min mogelijk spullen op de grond te plaatsen.

Een garage leegruimen is gelukkig gemakkelijker dan een woningontruiming. De kosten voor een dergelijke klus vallen vaak ook mee. Uitbesteden is voor de meeste mensen dan ook haalbaar. De kosten voor een garage opruimen zijn afhankelijk van de aard van de spullen, de hoeveelheid van de spullen en de bereikbaarheid van de garage.

Garage opruimen uitbesteden

Als je zelf geen mogelijkheid ziet om je garage of kelder op te ruimen dan kun je een ontruimingsbedrijf inhuren. Deze ruimen de gehele garage voor je op. Je hoeft enkel aan te geven wat er weg mag en de ontruimer zorgt ervoor dat het wegkomt. Spullen die bruikbaar zijn kunnen ook afgegeven worden aan donoren.

Wil je hulp bij het ontruimen van je garage dan kun je ons ook eens vragen. Neem contact op of start de offerteaanvraag. Een offerteaanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.,